Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2008, 00:54   #10
SpecifiC
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRC Service Programing Language (Service Programlama Dili) Görüş ve Fikirlerin

Öncelikle şunu söyleyeyim, buradaki botlar tamami ile çekirdek dosyaların yanında ekstra gelen beinm tarafımdan oluşturulmuş modül dosyaları, sistemin nasıl çalıstığı konusunda fikir vermek amaçlı modül dosyaları.

crOn.mdl
Q.mdl
S.mdl

olmak üzere içerisine kendimce 3 bot yazdım tabi bu opsiyonel istersen başlı başına kendince bir bot(modül) oluşturup kullanabilirsin işte farklılık burada bu modülü yukarıdaki söz dizimleri ve dilin içerisinde betimlenmiş belli kurallar çerçevesinde oluşturman gerekli. Yani bir yazılım dili denilebilir en azından PHP, mIRC Scripting, Unreal Scripting vs. vs. dillerinin oluşumu esas alınarak mIRC üzerinde bu esasları modelleyen, yeni mIRC tabanlı geliştirilmiş bir tür yazılım dili modeli diyebiliriz.

Alıntı:
ayrıca hayal gücünü zorlamayı kastedmişsin kişi bota hükmekmek isterse belirli menülerdenmi yapacak yoksa oda normal bir şekilde kodlayacakmı?
veya bütün gerekli olan işlemler bota koyulduktan sonra kişi istediğine bağlı açılıp kapanabilir birşeymi olacak?

Buradaki soruları pek anlamadım ama şöyle söyleyim bir sock bota nasıl hükmedebiliyorsan bunada öyle hükmedebilirsin tabi hükmetmek için oluşturdugun botların dosyaları içerisine kodlarını kendin yazmalısın

örneğin;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
// bot'un özeline SENBOTMUSUN yazdıgında Evet ben botum cevabını verecektir. EVENT *:PRIVMSG:*:*: THEN IF $1 == SENBOTMUSUN AND $active == $botme AND $regex($users($nick).mode,o) THEN mnotice $botme $nick Evet ben botum ENDIF ENDEVENT

veya manuel olarak;
;bu komut crOn botunun Sercan nickine notice atmasını sağlayacaktır.
/mnotice crOn Sercan selam

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver