Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2008, 20:28   #1
Çevrimdışı
Süslü
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japon Mutfağından Lezzet : Nabeyaki Udon





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tek Kişilik
Hazırlama süresi : 15 dk.
Pişme süresi : 15 dk.
Malzemeler :
190 gr. udon (noodle veya erişte)
1 yaprak çin lahanası
1 yumurta
2 su bardağı balık suyu
2-3 shitake mantarı
3-4 ıspanak yaprağı
2 çorba kaşığı soya yağı
Yarım pırasa
Yarım havuç
Hazırlanışı :
Sebzeleri yıkayıp süzün. Çin lahanasını irice doğrayın. Pırasayı dilimleyin. Havucu önce boyuna, sonra enine ikiye kesin. Mantarların üzerini bıçakla çizin. Soya yağını kızdırdığınız tavaya sebzeleri ekleyin. Soteledikten sonra tavayı ateşten alın.
Balık suyunu güveç kabında ısıtın. Üzerine udonları ekleyin, hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine yumurtayı kırdıktan sonra güveci ateşten alın. Özel kaşık ve kase ile servis yapın.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver