Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 patates
2 kabak
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 lt. kaynamış su
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri doğrayın. Tencerenin içine yağı koyun. Soğanı ekleyip kavurun. salçayı ekleyin. Üstüne sebzeleri ilave edin. Unu eleyerek ekleyin. Hepsi bir arada kavurun. Suyu ve tuzu ekleyip hafif ateşte haşlamaya bırakın. Haşlanmış olan çorbayı blanderdan geçirin. Bir tarafta yumurta sarısını ve sütü karıştırın. Çorbadan bir kepçe alıp süte karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Afiyet Olsun.