Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ağustos 2005, 11:28   #2
fatal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)

Açıklama : "f" kanal kipinin işlevi flood korumasıdır, belirlenen süre içerisinde
kanalda yapılabilecek eylem limitini belirleme olanağı sunar tabi bunları yaparken
çeşitli parametreleri kullanırız.

Kanal kiplerinde "f" ve birlikte kullanılan parametreler ;

--Tur------Isim-----Sabit Eylem----Extra Eylem-----==
--c-------CTCP------- +C --------------m, M
--j-------Join--------- +i---------------- R
--k------ Knock------- +k
--m-----Mesajlars-- -+m ---------------M
--n -----Nickdeğiştirme-+N
--t ------Tekrar------- kick--------------- b

Şimdi bu parametreleri birkaç örnek ile kavrayalım ;

Soru : #Creep kanalında 5 saniye içerisinde maximum 6 kullanıcı kanala girebililsin eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 1 dakikalığına +i kipi konulsun istiyorum ?
Cevap : /mode #Creep +f [6j#i1]:5

----------------------------------------------

Soru : #Creep kanalında 7 saniye içerisinde maximum 9 mesaj kanala gönderilebilsin eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 5 dakikalığına +m kipi konulsun istiyorum ?
Cevap : /mode #Creep +f [9m#m5]:7

Soru : #Creep kanalında, 4 saniye içerisinde maximum 2 ctcp kanala gönderilebilsin eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 10 dakikalığına +C kipi konulsun istiyorum ?
Cevap : /mode #Creep +f [2c#C10]:4

Soru : #Creep kanalında, 8 saniye içerisinde kanalda maximum 2 nick değiştirilebilir eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 20 dakikalığına +N kipi konulsun istiyorum ?
Cevap : /mode #Creep +f [2n#N20]:8

Soru : #Creep kanalında, 3 saniye içerisinde kanala maximum 3 knocks gönderilebilir eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 9 dakikalığına +K kipi konulsun istiyorum ?
Cevap : /mode #Creep +f [3k#K9]:3

#Creep kanalında aşağıdaki özellikler olsun istiyorum ;

a) 10 saniye içerisinde maximum 15 kullanıcı kanala girebililsin eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 5 dakikalığına +i kipi konulsun.
b) 10 saniye içerisinde maximum 20 mesaj kanala gönderilebilsin eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 3 dakikalığına +m kipi konulsun.
c) 10 saniye içerisinde maximum 10 ctcp kanala gönderilebilsin eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 15 dakikalığına +C kipi konulsun.
d) 10 saniye içerisinde kanalda maximum 5 nick değiştirilebilir eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 6 dakikalığına +N kipi konulsun.
e) 10 saniye içerisinde kanala maximum 17 knocks gönderilebilir eğer limit aşılırsa kanala otomatik olarak 5 dakikalığına +K kipi konulsun.

a) /mode #Creep +f [15j#i5]:10
b) /mode #Creep +f [20m#m3]:10
c) /mode #Creep +f [10c#C15]:10
d) /mode #Creep +f [5n#N6]:10
e) /mode #Creep +f [17k#K10]:10

Hepsini tek komutta toplamak istersek ;

/mode #Creep +f [15j#i5,20m#m3,5n#N6,17k#K10]:10

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver