Baklava "hırş" etmeli!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı baklavanın iyisi nasıl anlaşılıyor biliyor musunuz? "Hırş" sesinde… İşte iyi baklavayı anlamayının yolları;
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı açıklmada, kalitesiz ve ucuz baklavaların ramazanda iftar sofralarımızda ağzımızın tadını kaçıracağını söyledi.
Ayırıca, temizliğinden emin olmadığımız baklavalardan uzak durmamız gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda baklava tüketiminin arttığını hatırlatarak, özellikle iftar sofralarında fazlasıyla tüketilen baklavanın, hijyenden uzak ortamlarda üretilmesinin, insan sağlığını kötü yönden etkileyeceğini belirtti. BAKLAVANIN KALİTELİSİ ''HIRŞ'' SESİNDEN ANLAŞILIR
Baklavanın kaliteli olmasının üstünde özellikle duran Yıldırım, kaliteli baklavanın anlaşılmasının da zor olmayacağını söyledi. Alırken tadına bakmanın ise sorunu başından çözeceğini ifade etti.
Yıldırım, kaliteli baklavayı anlamanın yollarını şöyle sıraladı:
"Birincisi, iyi baklavanın rengi altın sarısı olur. Tazeliğinin göstergesi rengidir. İkincisi, çatalı batırdığınızda tatlı bir 'hırş' sesi çıkarmalı. Bu ses, baklavanın yufkasının, pişirilme sürecinin ve şerbetlenmesinin kaliteli olduğunu gösterir. Kalitesiz bir baklavada o sesi duyamazsınız. Üçüncüsü çatalı batırıp baklavayı ağzınıza götürürken, içindeki Antep fıstığı ve tereyağının kokusunu duyarsınız. Kalitesiz ham madde kullanılan baklavada bu kokuları duyamazsınız. Tadım esnasında son testi de ağzınızda oluşan tatla yapmalısınız. Kaliteli baklava, lezzetiyle kendini gösterir. Son olarak da bir süre sonra midenizde bir yanma ya da rahatsızlık hissetmiyorsanız, tadına baktığınız baklava kaliteli ve iyi bir baklavadır."
__________________ Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|