Cevap: Peygamberlerin Sıfatları
Ölülerin Diriliş Hakikati Hz.İbrahim (2) Yazan seyit ahmet uzun ÖLÜLERİN DİRİLİŞ HAKİKATİ İbrahim peygamber Rabbini bulmuştu. Kalbi sevinçle dolmuş, huzur doluydu. Ancak bir ölüyü görünce yerde Merak etmişti nasıl dirildiklerini Rabbim, demiş niyazda bulunmuştu. Bana ölülerin nasıl dirildiklerini göster Rabbimiz, İbrahim’e seslenmişti; Yoksa inanmıyor musun ey İbrahim Benim ölüleri diriltebileceğime. İnandım Rabbim hem de çok inandım amma Kalbim huzura eresin istedim. Kudretini yakından görmek onunla mesrur olmak Beni daha çok yaklaştıracaktır sana. Bir dostun ricasıydı samimiyet doluydu. Art niyet ve sahtekarlık yoktu. Samimi ve içten istekler karşılıksız bırakılmazdı. Rabbimiz kulunu duydu ve ona cevap verdi; Ey İbrahim dört kuş yanına al. Onları bir tepeye götürerek, Ayrı ayrı yerlerde kes ve her birini Tepenin farklı yerlerine koy. Sonra da onlar kendine çağır, dedi. Denilenleri can kulağıyla dinlemişti. Bir bir yerine getirdi söylenenleri. Sonra da çağırdı kuşları kendisine. Bir de ne görsün İbrahim! Kestiği kuşların her biri Uçarak kendisine doğru geliyordu. İbrahim hemen secdeye kapandı Sen Aziz ve Hakimsin Rabbim dedi. Senin kudretin her şeye yeter Ve sen hükmedenlerin en iyisisin,diyerek Rabbini yücelterek noksanlıklardan Ve de eksikliklerden tenzih etti. Ölüm kaçınılmaz bir gerçek Dünyanın yalansız en önemli hakikati Kurtuluş yok asla bu gerçekten. İşte kudretiyle ölümü dirilten Yaşama yeni renk veren Haklıyla haksızı ayırt eden Adaletiyle mizanı kuran Allah Bozgunculuğun ve isyanın karşılığını Eksiksiz olarak verecektir. Yeni yarattığı bu dünyada. Kimse konuşamayacak dili lal olacak Bedenler konuşacak tek tek dil olarak Yalan da söylenemeyecek kurtuluş için. İşte İbrahim peygamber görmüştü Bu eşsiz hakikati gözleriyle İnanan tüm insanlarda buna Dünyadaki adaletsizliğin elbet Karşılığı görülecektir diyerek Duayla yönelirler Allah’â |