Cevap: Haftanın Polemiği < 12 > E-Kolay.NET [2008]
Merhabalar, (IRC) ortamını aşağı yukarı 6 yıldır bırakmış birisiyim baya eskiye dayandığım için pekte yeni kişiler tanımayacağı için fazla kendimi tanıtma gereği duymuyorum üye kaydımı da unuttuğum için tekrar üye olmak zorunda kaldım. Şimdi arkadaşlar, Bizim dönemimizde pek fesatçılık yoktu.Gerçeği konuşmak gerekirse böyle özel şeyleri pekte forumlara yada alakadar etmeyen kişilere yansıtmazdık.Bizim dönemlerimizde böyle çaf çaflı olaylara pek tanık olmazdık.Tabi ki o zamanlarda bu kadar sunucu çoğunluğu yoktu ve admin\ircop gibi mevkilere çok ama çok zor geliniyordu.Tabi ki şuan görünen tabloda acemilikleri görmemezlikten gelinmez. Tecrübeli görmedim bir çoğunuzu bu yüzden pekte önemli bir tablo oluşturmamışsınız. Asıl değinmek istediğim konu şudur, (IRC) çok hassas bir konum haline gelmiştir.Şu söze bende eşlik ederim ki her insan yönetici olamaz.Sabırlı iradeli olmak ana şartlardan biridir bu normal yaşamınız içinde geçerlidir.Şuan ki (IRC) sistemlerine bakınacak olursak açık söylemek gerekirse hemen hemen her sunucu bu eksiklikleri yapmakta.Çok haylaz birisi olabilir user veya çokta abartılı olabilirler.Ufak bir üstüne gidişte user gider başka yere konaklayabilir, Arkadaşını, selam verdiğini aldığını şu sunucudayım gel diyebilir.Belkide bir çok şey gerçekleştirebilir.Genel saldırılar düzenleyebilir,Bot nete kafasını yorar, bir takım suçlara bulaşabilir. Şuan (IRC) piyasasının düşkünlüğe ve çekiciliğe ihtiyacı var kayıp yaşamamak için haddi korumanın ana şart olduğunu düşünüyorum.Yoksa kişiler yüzünden büyük kayıplar olabilir.Hassasiyet gerçekten önemlidir.Yönetici arkadaş gayretli ve sakin ve tecrübeli olarak iradeli bir şekilde her zaman iyimser olmalıdır.Bunu beceremiyorsa kişiselliğe yönük hareketlenmelere yol açıyorsa açıkçası o kimliği bırakıp diğer kişiler gibi takılmalarını doğru bulurum. ( Bu benim şahsi fikrim ) Yanlış hatırlamıyorsam Popsy rumuzu 98-2004 Arası İlker arkadaşımıza aitti. (IRC Superonline)den biliyorum. Daha sonra Miso kullanıcı ismi ile Ekolay.NET hizmetine geçiş yapmıştı Administrator olarak.Dönemleri kapanınca (IRC) noktalamıştı onlar için.İlker arkadaşımız cehre.net gibi bir takım sunuculardada görev yapmış bir değerli arkadaşımız. Şuan bu kullanıcı ismini (Popsy - Miso'nun 2.yedek kullanıcı adıdır) kullanan arkadaşımızında onun yakını olduğunu ve bayrağı alıp ileriye götüren biri olduğu için ayrıca mutlu oldum.. Sayfa 1’de xname-z’nin yazmış olduğu ve okumuş olduğum bir takım şeyler var, kısa kısa özetlemek istiyorum. Özel okunması doğrumu yanlış mı ancak ve ancak siz bu duruma geçince anlarsınız,bilmiyorum artık öyle bir sunucuya takılır mısınız yada sohbet eder misiniz bunu en iyi yönetici olan kişiler düşünmeli ve yaptıkları doğrumu değil mi karar vermeliler. Fikrimce, bu tür şeyler doğru değildir. Bir ihbar yada olağanüstü durum gerçekleşmedikçe emniyet tarafından yani ( Adli bir durum teşkil etmedikçe gerektirmedikçe ) böyle bir şeyin yapılması ve şirketiniz harici okumanın onaylı bir durum olmadığını düşünüyor ve kınıyorum. Sayfa yine 1” de Eski yönetim sorumluları için yapılmış olan bir şeyin iyisiyle kötüsüyle geçmişi parlak yada karaltı fark etmez bir kaos yaratılacak bir şeye müsaade verişiniz ayrıca bir düzensizliğinizin belirtisini göstermiş ispatlamıştır. Böyle bir şeye müsaade kurumsal bir şirket gerçekten olsaydı kesinlikle izin vermezdi diyerek bunu da kınadığımı belirtmek isterim. Yönetim sorumluları en azından “saygınlıklarını” göstermek amaç ile burayı bir ziyaret edip bu tür şeylerin şirketimiz ile alakası yoktur denecek bir tebessüm ile yanaşabilirdiniz.Bundan da eksik kaldığınıza göre kurumsal şirket personelleri demeye 1000 şahit gerektirir diye düşünüyorum. Sayfa 2’de ise doğru bir tutum yer almaktadır.Hiç kimse buraya girip madur olan kişiyi göz önünde bulundurup bir açıklama yapmamış konu saptırılmış. Popsy arkadaşımızın yazmış olduğu gibi, Dol hizmetleri ile tanınmış bir marka ve ülke genelinde bir çok şeye imza atan bir kurulumdur.Bağlı olduğu kurulum ve kuruluşlardan da görüldüğü gibi zemini ve mevkisi yüksek bir kuruluş. Personellerinin hizmeti ile daha da yukarılara taşınmakta olan bir çok yerlere imzasını atan bir kuruluştur.Güzel bir açıklama yapmış hizmetini dile getirmiş ve üstüne almamış tebrk. Diğer sayfada olanları,bildiklerine göre yazmalarını kısacası hoş bulmadım yönetici kimliğini taşıyan kişileri de kınıyorum çünkü öyle yöneticilik olunmaz diye düşünüyorum bu benim şahsi fikrim genelleme yapıyorum ve doğru bulmadığımı söylemek istiyorum.Konu saptırılmış olarak gördüm ve yanlış yerlere çekildiğini belirtmek isterim. Ekolay.NET için söyleyeceğim kullanıcılarını memnun etmesi gerektiğini düşünüyorum katılık iyi bir şey değildir arkadaşlar. Hiç bir denge bu şartlar altında korunmaz.Haddini koruyan kimliğini de korur diye düşünüyorum.Tebessüm hiçbir zaman eksik olmaması dileğiyle sevgiyle sağlıcakla kalınız. |