|
Alıntı: |
bu makaleyi senmi yazdın yoksa başka birimi yazdı ?
|
Evet bu makaleyi ben yazdım.
|
Linux ortamında iken windows un kurulu oldugu hdd yi nasıl göreceksinki
|
Anlaşılan hiç linux ve türevi bir sistem kullanmamışsın, ben 7-8 yıldır, Linux kullanıyorum. Bunun deneyimiyle yazıyorum.
|
Windosta 2 çeşit dosya sistemi var NTFS , FAT(32) . Linux te ise Ext2 Ext3 şeklindedir
|
Evet doğru demişsin, windoze altında NTFS , FAT(32) Linux te ise Ext2 Ext3 şeklindedir ve Swap takas alanı mevcuttur.
|
Linux hadi dosya sistemi olarak fat32 yi görür,yazar ama ntfs yi sadece okur değiştirme yaptıramaz.
|
Nerden öğrendin, duydun veya okuduysan tamamen yanlış bilgilendirilmişsin, FAT32 ve NTFS olmak üzere ikisinede Linux üzerinden
ulaşabilir,
okuyabilir hatta ve hatta
değiştirebilir /
silebilirsin.
Örnek vermek gerekirse, Şuan tek HDD'de, Linux Ubuntu, FreeBSD ve Windows XP Professionel barındırıyorum, Linux üzerinden, Windowstaki tüm belgelere ve dizinlere ulaşıp değişim yapabiliyorum silebiliyorum hatta, Linux üzerinden indirmiş oldugum, herhangi bir dosyayı, Windows'a atıp Windows'a girip kaldıgım yerden devam edebiliyorum. Zaten yıllardır böyleydi, halada böyle.
|
Linux te hiçbir şekilde siteden virüs bulaşmaz.
|
Bunu zaten makalemde belirtmiştim.
|
Linux'uma virüs girdi (Linux etkilenmez o bir kesin zaten)
|
Daha açık anlatmak gerekirse şöyle bir ekran görüntüsü atayım sana.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.