Cevap: radyo addonu
bayadır foruma girmiyordum başlığı yeni gördüm ..
şimdi yapacağın bi kaç şey var .. öncelikle shoutcast yayın sistemini kurman lazım . radyo bilgilerini ve ayarlarını doğru yaptıktan sonra yayını sürekli otomatik alıcak şekilde ayarlayacaksın..
ardından kendi winampında radyoda çalmasını istediğin şarkıları açıp o listeyi sawelist butonuna tıklayarak adınıda list koyarak winampına ekliceksin..
daha sonra scriptinin RUN komutunu kullanarak winampı otomatik açtıracaksın.. winampla beraber shoutcast'ta açılacaktır ve radyoda DJ yani yayın yok ise yayını otomatik alacaktır.. buraya kadar anladın umarım...
ben sana kendi mircini değilde bi düz mirc içine radyo botu gibi yapmanı öneririm.. ve bu bota ekliyeceğin kodlarıda aslında ben hazır verebilirdim ama maksadımız mademki paylaşımla beraber bişeyler öğretmek o zaman senin biraz araştırmanı öneririm.. ipucu olarak yardım edersem örnek:
biri #dj kanalında !yayinbirak yazarsa botun (yada senin mircin) yani:
if !yayinbirak isin $1- {
run C:\Program Files\Winamp\winamp.exe /close
msg $chan $nick oto radyo yayınını kicklediniz. Lütfen 60 Sn içinde yayını alınız. aksi takdirde yayın tekrar otoya geçicektir..
.timer 01 60 run C:\Program Files\Winamp\liste.m3u
}
bu kod ile #dj kanalında birisi komutu yazdığında senin botun (mircin) winampı kapatacak ve dj ye yayını almak için 60 sn süre vericektir. akabinde timer komut ile 60 sn sonra winampı tekrar açarak yayını tekrar almak için sürekli deniyecektir.. yayında DJ olduğu sirece yayın alamıcaktır DJ yayından çıktığında ise yayını otomatik alıcak ve senin kaydettiğin listeyi açarak yayına devam edicektir..
Burda önemli olan winampına şarkıları ekleyip SAWE etmen ve sawe ederken adını liste koymandır.. benden şimdilik bu kadar başlığı takip edicem eğer sizden bi azim ve çaba görürsem yardımlarıma devam edicem. Bu sistem komplike olarak bende mevcut. hatta #dj kanalında !rock !pop
!türkü yazarak oto sistemime istediğim tarzda yayında yaptırıyorum. şimdi bide buna o anki saatlere göre otomatik yayın tarzını değiştirecek kodları ekleyeceğim ama son zamanlarda irc ten ve bu olaylardan biraz uzağım..
inş. faydam dokunmuştur.. iyi çalışmalar...
( yapılamaz diye bişey yok. ama bu sistemi yapmaya sadece irc coderliği yetmez biraz winamp ve winampın kısa yolları hakkında bilgiye birazda pratik zekaya ihtiyaç var ben bu sistem için 3 ay uğraştım ve gayette memnunum hiç bi sorun yaşamadan kullanıyorum 7/24 açık olan Sunucu Koruma botuma hem radyo bilgilerini gösterici hemde oto yayın sistemi olarak ekledim. gerisi diğer coder arkadaşlarında yardımı ile hallolur inş.. ) |