15 Haziran 2008, 23:41
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yemekte Su İçmeyin...
Bu 12 kuralla 'Hangi saatte ne yesem' diye düşünmeyin...
Dr. Alp Kürşad Mamak diyetlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu, bunlara uyulduğu takdirde kilo vermenin hiç de zor olmadığını vurguladı... İşte o kurallar: 1) Yemek sırasında su içmeyin; ancak yemeklerden 30 dakika önce veya sonra içilmelidir. Mide içeriğinin asit fazlası, oksijenlenmeyi azaltır; oksijenlenme azaldığında, metabolizma yavaşlar. Yemekler daha yavaş sindirilir, kilo alma ve enerji eksikliği başlar. Asitli gıdalar tüketilmemeli. 2) Proteinleri (kırmızı et, tavuk, hindi ve balık) hiçbir zaman karbonhidratlarla (ekmek, makarna, pilav) tüketilmeyin. 3) Günde 3 ana öğün ve 4 ara öğün olmak üzere, toplam 7 öğün yemek yiyin.
1. Ara 10:30
2. Ara 15:00
3. Ara 17:00
4. Ara 21:30 4) Gece yoğurt ve peynir gibi mayalı gıdaları tüketilmeyin. 5) Süt , yoğurt, meyve ve çiğ tüketilecek sebzeleri yemeden 1 saat önce dolaptan çıkarın, oda ısısına gelmesini sağlayın. 6) Sabah erken saatlerde (7:30- 8:30 gibi) kalkın ve akşam erken (23:00-24:00 gibi) saatlerde uyuyun. 7) Rafine (işlenmiş) gıdaları tüketmeyin. Rafine Gıdalar Hangileri?
Beyaz undan yapılan börek, makarna, beyaz ekmek, kek, pide
Beyaz pirinç,
Konserve gıdalar,
Hazır gıdalar (çorba, puding, salça, sirke vb),
Her türlü alkollü içki,
Kola, meşrubat (diet olanlar dahil),
Siyah çay,
Kahve,
Meyve suları
Beyaz şeker,
Tereyağı, margarin. 8) Günde 2,5 litre sıcak su tüketin (yaklaşık 12-14 bardak). 9) Egzersiz yapın; sabah saat 6:00-10:00 arası veya akşam saat 18:00-22:00 arası Yürüyüş 1 saat , yüzme yarım saat, ağır egzersiz yarım saat. 10) Sindirimini hızlandırmak için, yemeklerde günde 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal ve zencefil kullanın. 11) Ara öğünlerde bu gıdaları tükebilirsiniz:
Kuru kayısı (3-4 adet) l Diyet bisküvi (2 adet)
Yeşil elma (1 adet) l Salatalık (kabuklu)
Light meyveli yoğurt (akşam öğünü hariç) 12) Yiyeceklerin genel özellikleri:
Acı (yeşil biber, zencefil - et yemeklerine, zerdeçal- sebze yemekleri, bulgur pilavı, makarna)
Sıcak (yemekler sıcak, yoğurt, süt ve peynir oda ısısında ılık olarak tüketilecek)
Kuru ( sebze yemekleri buharda veya haşlama; et yemekleri ızgara, fırında) Alıntı... |
| |