Cevap: Assambly yardım...
Tüh şansa bak konuyu yeni gördüm Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. daha önce görseydim yardımcı olurdum . Ben genede sana nasıl yapılıyor anlatayım . İlk önce girilen metni bayraklara kaydedeceksin . Daha sonra register belleginde parçalara bölerek tek tek hafıza kutularına yerleştireceksin . Tam olarak kodu hatırlamıyorum fakat assembly dilinde eşitleme işlemi dogru ise 1 olan bayrak vardı adını unuttum işte onla metnin a ya eşit olup olmadıgını kontrol ettireceksin tabi a derken direk a degil a yı hex e çevireceksin hex dilinde 10 a eşit hex decimal da ise küçük a harfi 61 e eşit . Sonra karşılaştırma yaparken register kutularındaki deger 61 degerine eşit ise bayrak 0 olacak tır . Sonra sorgulama yapacaksın bayrak 0 ise diger adres kutusuna geçip diger sayıyı karşılaştıracaksın . Elimde Assembly için henüz bir editör yok . Ama daha önce konuyu görseydim sana editörü indirip gerekli kodu yazardım. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |