Cok güzel düsünüyorsun ben Soru hazırlamaya kalkistim ama baya Zor olucak sorular cok cok uzun oluyor birde cogu sorular var bir sayfayı kaplıyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ben deneme amaclı iclerındne ayıkladıgım bır kac soru oldu hazırladım bı bak
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
B| Soru » Bir yönetmenimiz şöyle diyor: “Gerçek bir film, ayakkabının içine kaçan bir taşa benzemelidir. ( Bu cümlede, filmle ilgili olarak belirtilmek istenen aşağıdakilerden hangisidir? ) $A: Bir durumu eleştirel yaklaşımla ele alıp olumlu ve olumsuz yönleriyle yansıtmalıdır $B: İnsanı ve toplumu tedirgin eden sorunlar üzerinde bizi düşünmeye zorlamalıdır $C: İnsanın duygu dünyasını etkileyecek nitelikte olmalıdır $D: İzleyenlerin, yaşamı daha iyi tanımasına olanak sağlamalıdır.
D| Soru » Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır? $A: İlgililer bu konuda görüş alışverişinde bulundular $B: Bu tür etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini düşünüyorum. $C:Gazetelerde yer alan haberleri değerlendirecekler $D:O dönemde para üç katı değer kaybetmişti
A| Soru » Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır? $A: İşe geç geleceğini hiç olmazsa bana haber verseydin bari $B: O anda, dertleşebileceği bir dosta ihtiyacı vardı;ama yanında kimse yoktu $C: Bu karara varmadan önce, onların da görüş ve önerilerini dikkate alman gerekirdi $D: Yazıda onun resimlerinden pek söz edilmiyor; oysa o, çok yetenekli bir sanatçı
B| Soru » Aşağıdaki cümlelerin hangisinde aynı düşünce değişik sözlerle yinelenmiştir $A: Seçilen konular ve bunların işleniş biçimi, yazınsal türlere göre değişir $B: Bu şiirlerin bir bölümü yazıldığı günlerin sınırını aşamamış, yaşarlığını koruyamamıştır $C: Şimdi de yaratma sürecinin bir başka yönü, konunun algılanış biçimi tartışılmalıdır $D: Konuşma sırasında, sözcük seçimiyle, ses tonuyla anlam değişiklikleri oluşturulabilir
A| Soru » Tarih öncesinde yaşayan insanların önce taş, sonra toprak, daha sonra madenden yararlanmaları aşağıdakilerden hangisini gösterir $A:İnsanların bilgi birikiminin giderek arttığını $B: Yaşayan insan sayısında artış olduğunu $C: İnsanların farklı ortamlarda, dağınık halde yaşadıklarını $D: Taş, toprak ve madenin kullanılma sürelerinin aynı olduğunu
C| Soru » Yeryüzündeki göl sularının tuzlu, tatlı ya da sodalı olmasında aşağıdakilerden hangisinin etkisi yoktur? $A: Gölün gideğeninin olup olmaması $B: Göl çanağının kayaç yapısı $C: Gölün denizden yüksekliği $D:Göle ulaşan akarsuların az ya da bol su taşıması
D| Soru » Yeryüzünde güneşi doğrudan görmeyen yerlerin aydınlık olmasını sağlayan başlıca etken aşağıdakilerden hangisidir $A: Atmosferin katmanlardan oluşması $B: Atmosferde değişen oranlarda su buharı bulunması $C: Atmosferde basınç farkından doğan hava akımlarının olması $D: Güneş ışınlarının yansıyarak atmosfer içinde dağılması
C| Soru » Aşağıdakilerden hangisinin Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkilediği savunulamaz? $A: Çeşitli toprak türlerinin bulunması $B: Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan önemli ticaret yolları üzerinde olması $C: Ortalama yükseltisinin fazla olması $D: Kıyılarda, iç kesimlerdekinden farklı tarım ürünlerinin yetiştirilebilmesi
A| Soru » Bir ülkenin dış ticaret hacminin büyümesinde aşağıdakilerden hangisinin etkili olduğu söylenemez? $A: İşçi ücretlerinin artırılması $B: Serbest bölgeler kurulması $C: Ürün kalitesinin yükseltilmesi $D: Fuarların düzenlenmesi