Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mayıs 2008, 21:32   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklar Neden Ayrı Yatmak İstemezler...




Uyku saati çocukların tek başına kaldıkları anne baba ile aktif iletişimin bittiği zamandır. Bu nedenle pek çok çocuk yatağa girmek istemez. Özellikle okul öncesi dönemde yatma saatine itirazlar başlayıp daha sonraki yıllarda devam edebilir. Uykuda çocuk kendini savunmasız hissettiği için anne- babasıyla yatmak isteyebilir.

Anne- baba ile yatma bir güven duygusu verse de bu dışarıdan gelen güvendir ve anne baba orada olmadığında çocuk kendini bir birey olarak yetersiz hissedecektir. Oysa her anne babanın amacı kendine güvenen , yeterlilik duygusuna sahip çocuklar yetiştirmektir. Yalnız uyuma bu amacı gerçekleştirmek için atılacak adımlardan bir tanesidir.

ONU KENDİ YATAĞINDA YATMAYA NASIL ALIŞTIRACAĞIZ

Çocuğunuzun sizinle uyuma alışkanlığını kırmaya karar verdiğinizde buna her iki tarafın hazır olduğuna emin olun. Özellikle kendiniz hazır olduğunuzda çocuğunuza neler olacağını açıklayın. Bu değişikliğin nedenlerini, sizin daha özel bir odaya kendisinin de daha bağımsız olmaya ihtiyacı olduğunu anlatın. Sonra gece onu yatırmak için törensel bir olay yaratın. Oyun oynayın, kitap okuyun veya sizin ve onun için rahat olan bir şekilde onu sakinleştirin. Sonunda kararlı ve sevecen bir şekilde onu yatağına yatırırken orada kalması gerektiğini söyleyin.

İlk gece sizi deneyecek, sizi vazgeçirmek için ağlayıp direnecek ve her yolu deneyecektir ama siz yenilmeyin. İkinci gece bunu biraz daha azaltacaktır. İkinci gece bunu biraz daha azaltacaktır. Üçüncü ya da dördüncü gecelerde hemen hemen bütün çocuklar mücadeleden vazgeçerler. Aslında kendi özel odalarından ve geniş yataklarından çok hoşlanacaklar. Bu nedenle sadece kararlı, tutarlı ve sevecen olun.

YATMA ZAMANINDA KARŞILAN SORUNLARI ÇÖZME YOLLARI

• Öncelikle çocuğun yatak odasının dış uyarılardan etkilenmeyen, evin sessiz bir bölümünde olmasını sağlayın.

• Belli bir düzen oluşturun ve ona sadık kalın. Yatma zamanında yapılacaklar, hafif bir şeyler yemek, banyo, dişlerin fırçalanması, pijamaların giyilmesi, okuma, kucaklama ve okşama, o gün yapılanların konuşulması ya da ertesi gün için plan yapılması olarak sıralanabilir.

• Mümkün olduğu sürece seçenekler sunun ve tercihlerini karşılamaya çalışın. O gün ne giyeceğini, okuyacağı kitabı veya pijamayı seçmek onu daha fazla işbirliğine itecek olan bir katılım ve kontrol duygusu yaratacaktır.

• Çocuğu tedirgin eden, korkutan durumlar hakkında konuşmak, onu dinlemek, anladığınızı göstermek kaygıyı azaltacaktır.

• Odasında gece lambası bulundurmak sizin odanızın ve onun odasının kapısının açık olması çocuğun gerginliğini azaltacaktır.

• Geceleri yanınıza geldiğinde onu tekrar yatağına götürüp, onu tedirgin eden şeyi anlatmasına izin verin ve rahatlatıp tekrar kendi yatağında uykuya dalmasını sağlayın.

• Kabus konusunda rahat ve sakin davranın, çocuğa emniyet duygusu verin. Onun dayanağa ihtiyacı vardır, onu okşayın ve ismiyle hitap edin. Ama onu rüyalarından tamamen kopartmayın. Sizin yakınlığınızdan emin bir şekilde rüyalarıyla yüzleşebilir.
Alıntı...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver