Bu tur bir calisma yapmistim.. Black_and_white yaptigim calisma ile ilgili bu basligi verince bir goz atayim dedim. Burda amacim kendimi övmek yada artistlik yapmak degil ama, kod paylasmayinca kod sakliyor artist oluyoruz paylasinca hirsiz yada sevilmeyen adam oluyoruz. Kod paylasmiyacagim demistim ama gene ircd kazansin calismalar yapilsin diye, "son ve son kez" paylasiyorum. Artik kim nereye cekerse ceksin..
Gelelim kuruluma;
Unreal3.2.6 versiyonunda yeni bir flag yaratildi. Bu flag "
Technical Administrator" 'dur.
Bu calisma icerisinde düzenleme yapilan dosyalar;
include klasoru:
h.h - dynconf.h struct.h
src klasoru:
updconf.c - umodes.c - s_svs.c - s_conf.c
modules klasoru:
webtv.c - m_whois.c - m_who.c - m_svso.c - m_svsnoop.c - m_stats.c - m_oper.c - m_mode.c Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
http://arsiv.eksimuhabbet.com/teknik.zip
Öncelikle burdaki dosyalari bilgisayariniza cekin ve hesabinizda kurulu olan dosyalar ile degistirin. ve make komutu ile dosyalari tekrar derleyin..
Test edilen version: Unreal3.2.6(alt versiyonlarda dosyalarin yapisi farkli oldugu icin hata verme olasiligi yüksek..)
Temiz bir kurulum icin bize editlenmemis(el degmemis ilk gunku kadar sagde bir gelen kadar narin bir ircd lazim :P)
Daha sonra include klasorundeki dosyalari include klasorune, src klasorundeki dosyalari src klasorune ve modules klasorundeki dosyalarida src/modules icine atmaniz gerekiyor.. Var olan dosyalari duzenlenmis dosyalar ile degistirip, make komutu ile dosyalari yeniden derleyin ve sunucuyu yeniden baslatin.. Neden "I" flagini tercih ettin diye soranlar varsa "abi ne yapayim ayilar tum flaglari almislar, bizede kala kala I kaldi ehah"
"Kodlar ve test aşamasi yaklasik 2 ile 2,5 saat arasinda degismistir."
opers.conf duzenlemesi;
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
oper test {
from {
userhost *@*;
};
password "test";
flags "I";
class clients;
};
unrealircd.conf düzenlemesi;
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
set {
hosts {
teknik "technical.administrator";
};
};
Güle güle kullanin.