Bir SMS attı başına gelmeyen kalmadı
Bir SMS yüzünden başına gelmeyen kalmadı.Önce Avea kontörlü hattına Türkiye içinde dolaşım (roaming) faturası geldi; sonra da faizi! Faturayı ödedi ama yakasını kurtaramadı. İşte Muhammet Çeliktaş'ın trajikomik öyküsü…
1 KURUŞLUK AVEA ÇİLESİ
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mesleği gereği sürekli seyahat eden Muhammet Çeliktaş’ın; Urfa Ceylanpınar'da 555 653 XX XX no.lu kontörlü Avea hattından attığı mesaj trajikomik bir olaya sebep oldu. İşte Çeliktaş’ın hikâyesi:
Mustafa Bey’in Türkiye sınırları içerisinde; Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinden attığı mesaj önce ‘roaming’ (dolaşım) ücretine tabi tutuldu. Ceylanpınar’da olmasına rağmen Suriye GSM hattı üzerinden giden SMS; Avea tarafından Çeliktaş’ın kontörlü hattına fatura edildi.
Hattını dolaşıma (roaming) açtırmak için, GSM operatörlerinin prosedürleri gereği, kredi kartı bilgisini yaklaşık 1 yıl kadar önce Avea’ya bildirdiğini söyleyen Çeliktaş; buna rağmen fatura edilen miktarın kartından çekilmemesinden dolayı bakın nasıl mağdur oldu?
0,01 YTL’LİK FAİZ KOMEDİSİ
Avea’nın; kredi kartından fatura bedelini tahsil etmemesinden dolayı, 1,21 YTL’lik faturayı geç ödemek zorunda kalan Çeliktaş; gecikme faizi olan 1 kuruşluk komik bir fatura ile karşı karşıya kaldı.
1,21 YTL’lik bedelin; kredi kartından çekileceğinin Avea’nın gönderdiği faturada yazılı olmasına rağmen; tahsil edilmediğini belirten Çeliktaş; gecikmeli olarak ödediği faturaya gelen 1 kuruşluk faize hayli kızgın. Önce GSM şirketinin kendisiyle dalga geçtiğini düşünen Çeliktaş’ın 1 kuruşluk çilesi bu kadarla bitmiyor.
1 kuruşluk fatura için gelen ‘Sayın Abonemiz, 22.04.08 son ödemeli faturanız, sistemimize kayıtlı kredi kartınızdan tahsil edilememiştir. Faturanızı anlaşmalı bankalardan ödeyebilirsiniz.’ mesajını alan Çeliktaş; bu konuda defalarca GSM operatörüne mail attığını ve ‘Müşteri Hizmetleri’ni aradığı halde bir sonuç alamadı.
Ödenecek 1 kuruşun komik bir rakam olduğunu; ama bir kuruş için bir sürü zaman kaybına uğradığını; psikolojisinin bozulduğunu ve bir sürü kontör harcadığını ifade eden Çeliktaş; hatanın kendisinin olmadığını ve bu sorun yüzünden ödemeyi yapmayacağını söyledi. Avea’ya bildirdiği kredi kartını da iptal ettirdiğini söyleyen Çeliktaş; bu komik faizi ödememekte kararlı.
Çeliktaş; ‘Hayatım boyunca faiz almadım vermedim. Vermem de… Mesele burada ödenecek miktarın büyük ya da küçük olması değildir. Bir haksızlığın önüne geçmektir. 1 kuruşla ya da 1,21 YTL ile ne ben fakirlerim ne de Avea zengin olur. Mesele paranın miktarı değil mağdur edilmemdir. Üstelik hata tamamen operatörden kaynaklanmaktadır.’ dedi.
1 kuruş için gerek yazışmalarda kullanılan matbuunun gerekse; müşteri hizmetlerini defalarca aramasının neredeyse 100 YTL’ ye mal olduğunu ifade eden Çeliktaş; isyanını Avea’ ya attığı e-postada yetkililere şöyle dile getiriyor:
‘İşin suyu cıktı… Ben yurtdışına gitmedim. Urfa Ceylanpınar’ dan SMS attım Suriye hattı çekti, Avea çekmediği için uluslararası dolaşım ücreti istediniz. Sisteme kayıtlı kredi kartım hakkında bilgi istedim… Hattımı uluslararasına kapattırmak istedim satış ofislerine yönlendirdiniz.Avea merkez işlem yapamıyor; şube yapıyor!! Avea’da 500’ü ara diye SMS geliyor; işleminiz onaylandı diyor. SMS’te bunu yazabilirsiniz. 900’lu hat muamelesi… Bugün ise 1 yeni kuruş fatura geldi. Gecikme faizi imiş…Yahu sisteme kayıtlı kredi kartı varken nasıl gecikiyor.Hata sizinken, ceza niye bizim?’
Konuyla ilgili defalarca Avea’ya mail attığını ve ‘Müşteri Hizmetleri’ni aradığını ifade eden Çeliktaş; her girişiminde kendilerini aramasını isteyen GSM operatörüne harcadığı kontörlerin de canını çok sıktığını ifade ediyor.
İstenilen 1 kuruşluk faiz için Avea’ya defalarca mail attığını ifade eden Çeliktaş Avea’ya yazdığı mailde şikayetini şöyle dile getirmiş:
‘Hayatımda; 1 kuruş faiz ne aldım ne de verdim ve de veririm. Ortada bir işlem yokken fatura üstüne fatura… Tavşanın suyunun suyu…Gönderdiğiniz faturaya zarfa yazık 1 kuruş için… Binlerce kontör kullanıyordum artık ‘0’ olana kadar kontörleri tanıdıklara transfer edeceğim. Hattım acık kalması için 3 ayda 1 kez kontör yükleyeceğim; haksız yere aldığınız 1.21 YTL’ yi iade edene kadar… 500’ü arayın diye SMS atmayın. İrtibat telefonu ve mailden ulaşabilirsiniz.’
1 kuruşun kullanımda olmamasından dolayı tahsilâtının da mümkün olmadığı belirten Çeliktaş; faiz için 9 kuruş fazla ödemek zorunda kalmasının da trajikomik bir durum olduğunu anlatıyor. Konuyla ilgili Avea’nın ilgisizliğinden yakınan Çeliktaş hala sorununa bir çözüm bulabilmiş değil.
RotaHaber
Yurdumdan İnsan Manzaraları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.