Sorular..
Soru 1 : x kanalındaki userlerin hepsini sondan ilk'e doğru #Laedri kanalına yansıtmak istiyorum?
Soru 2 : notify listemdekilere whois çekmek istiyorum?
Soru 3 : özelimdeki 5. nick notify listemdeyse, onu #x kanalından atayım?
Soru 4 : ignore listemdeki 2. nickte rakamda bulunuyorsa, ona #infernal kanalında akick ekleyeyim?
Soru 5 : Bulunmadığım #Gurkan kanalına, Karizmatik nicki ile ortak bulunduğum 3. kanalın topicini nasıl topic olarak atabilirim?
Soru 6 : aLieN nickine bulunduğum 2. kanalda 9'un 3.ü kuvveti seviyesinde access eklemek istiyorum. Fakat eklediğim bu access aLieN nickine bir prefix vermesin aksine kanaldan atsın?
Soru 7 : UnyE nicki #eğitim kanalında değilse, UnyE'nin özeline eğitim şart yazayım?
Soru 8 : Laedri nicki notify listemde değilse notify listeme ekleyeyim?
Soru 9 : #help kanalında atılan banları atan nickleri mail adresime sırasıyla göndermek istiyorum?
Soru 10 : away mesajımı büyük harflerle mIRC programının başlığı yapmak istiyorum?
Soru 11 : 10 kanalda bulunuyorum. Bulunduğum 7. kanalda atılan son banın sahibiyle ortak bulunduğum 3. kanaldaki 7. halfopun away olup olmadığını içinde *who* geçmeyen komutlarla nasıl bilebilirim?
Soru 12 : X nicki hem #bayan hemde #bay kanallarında bulunuyorsa " neyin peşindesin? " diye mesaj atayım özeline?
Soru 13 : bilgisayarımın mIRC klasöründe bulunan "Laedri" isimli "jpeg" uzantılı resmi status penceremin arka planı olarak belirlemek istiyorum?
Soru 14 : özelimdeki 5. nickin görünümünü, bLuENight nickiyle ortak bulunduğum 4. kanaldaki 5. halfopun nicki olarak değiştirmek istiyorum?
Soru 15 : Ignore listemdeki 2. kişiyle ortak bulundugum 5. kanalda 5. banı atan kişi #x kanalında varsa #y kanalında banlamak istiyorum?
Soru 16 : içinde Laedri geçmeden Laedri nickine bulunduğum 4. kanalda access eklemek istiyorum?
Soru 17 : Sezar #help kanalında yok ve #helpers kanalında +h konumunda ise Sezar nickinin özeline " away olunca dehalfop olmalısın " diyeyim?
Soru 18 : Bulunduğum tüm kanallara, bulunduğum 2. kanalın topicini, topic olarak atmak istiyorum?
Soru 19 : /ns status nick yaptığımda -NickServ- STATUS NICK 2 sonucu aldığım nickler, kanalımda yetkileri varsa yetkilerini alamasınlar?
Soru 20 : #help kanalını nick listemde saklamak istiyorum?
Soru 21 : 1 dk sonra #x kanalında UltraAslaN nickine +v vermek istiyorum?
Soru 22 : özelimdeki 5. nickle yaptığım logları açmak istiyorum?
Soru 23 : 4 limiti belirlenmiş kanalda bulunuyorum. limiti 10dan yüksek olanlardan çıkmak 10dan aşağı olanlara Selam yazmak istiyorum?
Soru 24 : Bulunduğum 2. kanalın topicindeki harf sayısını #Gurkan kanalında limit olarak belirlemek istiyorum?
Soru 25 : Bulunduğum 4. kanalın ban listesindeki 5. banı atana bulunduğum 2. kanalda +e , bulunduğum 5. kanaldaki voice sayısını kanalıma +l , ignore listemdeki 12. kişiye +I ve bulunduğum 4. kanalın topicini setname yapmak istiyorum?
Soru 26 : özelimde ki 1. ve 2. nicklere whois çekmek istiyorum?
Soru 27 : "WizaRd" nicki ile ortak bulunduğum 7. kanalda, bulunduğum 11. kanalın ban listesindeki 23. banı atana akick eklemek istiyorum?
Soru 28 : mIRC Options bölümündeki irc servers bölümüne 6667 portu ile "ircforumlari.net" sunucusunu eklemek istiyorum?
Soru 29 :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine mIRC üzerinden kaç komutla bağlanabilirim?
Soru 30 : mIRC'ımın status penceresindeki yazı tipinin "12" boyutunda "verdana" ve kalın olsun istiyorum?
Soru 31 : //say $away yaptığımda $true yanıtını alıyorum. Bu ne anlama gelmektedir?
Soru 32 : bulunduğum kanalların kanal isimlerinde 2 veya daha fazla "a" harfi geçiyorsa o kanallardan çıkayım, 2'den daha az a harfi geçen kanallarada "OH BE!" yazayım?
Soru 33 : //echo -a $exists(c:\mirc\mirc.exe) yaptığımda $false yanıtını alıyorum. Bu ne anlama gelmektedir?
Soru 34 : #x kanalında nick karakteri 8'den yukarı olanları kicklemek, 8'den aşağı olanların nicklerinide kanala yansıtmak istiyorum?
Soru 35 : büyük harflerle yazılmış olan #brunch kanalı topicini küçük harflerle away mesajım yapmak istiyorum?
Soru 36 : mIRC klasörümü açmak istiyorum?
Soru 37 : mIRC Options bölümünde IRC Servers kısmındaki 4. servere hangi portlarla bağlanabileceğimi komutla nasıl öğrenebilirim?
Soru 38 : #Ekol kanalındaki banları sırasıyla sondan ilk'e #KazeeW kanalına yansıtayım?
Soru 39 : #help kanalındaki voiceli ilk kullanıcıyı komut ile işaretlemek istiyorum?
Soru 40 : bir kanala son giren kullanıcıdan ilk girene kadarki sıralamayı nasıl öğrenebilirim?
Soru 41 : mIRC programının üzerine başka bir program açılmasın istiyorum?
Soru 42 : kullanıcıların benim kanalıma girmesi için #help kanalında op olmaları gerekmektedir. bunu nasıl sağlayabilirim?
Soru 43 : /time ve //say $time komutu arasında farklılık olmasının sebebi nedir?
Soru 44 : connection refused bağlantı hatasının nedeni nedir?
Soru 45 : Hangi 2 komutu uyguladığımda "-NickServ- NickServ'e kendinizi killetemezsiniz!" cevabını alırım?
Soru 46 : /ms list yaptığımda -MemoServ- * 7 MIS Sub 29 14:10:16 2008 sonucunu alıyorum. buradaki "*" ne anlama gelmektedir?
Soru 47 : En son davet edildiğim kanala nasıl girebilirim?
Soru 48 : #eğitim kanalında 2. sırada yer alan voiceli kullanıcıya +oa modları vermek için uygulamam gereken komut nedir?
Soru 49 : 15 saniye aralıkla heLL nickine toplam 30 saniyede 3 kez whois çekmek istiyorum?
Soru 50 : mIRC Options'da kayıtlı olan Alternatif nickime XooX nickiyle ortak bulunduğum 4. kanalda akick eklemek istiyorum?