Konu cok anlamli ve guzel. Boyle bir konu acildigi icin tesekkur ediyorum oncelikle. Fakat gonul isterdiki konuyu acan ve konuyu savunan kisilerde, Turkcemizi duzgun kullansinlar.
Bakiniz;
Turkcemiz kelimesi, tirnak isareti ile ayri yazilamaz.
Cumlede hem anlatim bozuklugu var hemde bulabilseydik kelimesinde hata var. (Birlesik yazilmalidir.)
Turkcemizde kullanilan butun "sey" kelimeleri ayri yazilmalidir.
|
esrarlitolga Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Masum_Serseri Öncelikle Sana Sonsuz Teşekkürlerimi Sunarım Bu Konuyu Açtığın İçin Bende Bugün Öneri ve Şikayetleriniz Bölümüne Açıcaktım Bu Konuyu Ama Sen Açmışsın.Gerçekten Dilimiz Çok Kötü Durumda Malesef Türkçemiz THURKCE leşiyor. Önceden Ben de Pek Dikkat Etmezdim Saolsun Serdar406 Uyardı ve O Günden Sonra Elimden Geldiği Kadar Dikkat Etmeye ve Dikkat Etmeyenleri Uyarmaya Çalışıyorum... Lütfen Türkçemizi Güzel Kullanalım ! Dilimize Sahip Çıkalım...
|
|
FrAnK}{MartIN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Sence ''B'' Yerine ß Kullanmak Doğrumu.Türkçemizde Böle Bi Karakter Var mı ? Bu Gün ''B'' ye ''ß'' Dersin Yarın ''V'' ye ''W'' ''K'' ye ''Q'' Dersin.Kendini Bilmek Doğru Olanı Yapmakdır.Misal Sen Her Gün Üstünden Makasla Bi Parça Kes.Sonra Deki Ben Kendimi Biliyorum.İlerde Bi Bakmışsın Üstünde Hiç Bişey Kalmamış Kese Kese.Türkçemiz Bizim Herşeyimiz.Onuda Kenardan Kenardan Kırparsan İlerde Konuşabiliceğin Bi Dilin Kalmaz.Bozulan Bişeyi Düzeltmek, Bozulmasını Engellemekden Daha Zordur.Hepimiz Bu Konuda Duyarlı Olursak Bozulmasını Engeller, Dilimize Sahip Çıkarız.
|
Turkcemizde sadece ozel isimler ve nokta (.) isaretinden sonra gelen ilk kelimenin bas harfi buyuk yazilir.
*** Kelimeleri kisaltmadan kullanmak, slm yerine selam yazmak Turkcemizi duzgun kullandiginiz anlamina gelmiyor malesef. Bunun oteside var, yukarida belirtmis oldugum aciklamalar sadece Turkcemizin dil bilgisinde olan kurallardan bir kaci. Kas yapmaya calisayim derken goz cikarmak sizinki.
Bu yazdiklarimi hakaret veya asagilamak olarak gormeyin lutfen. Yazdiklarim, konunun amaci dogrultusunda, Turkcemizi duzgun kullanmamiz konusunda bizleri tesvik eden arkadaslarinda eksiklerini gorup, daha duzgun bir sekilde yazmalarina katkida bulunmasi icindir.
Saygilarimla.
NOT: Bu anlamli konu icin tekrar tesekkurler.