Cevap: Haftanın Polemiği < 3 > mIRCTurk.com [2008]
Bundan 1 sene öncesine gidecek olursam, sanırım geçen senenin Şubat ayı ortasında muhabbet.net vasıtası ile ilk adımımı attığım mIRCturk sunucusundan ve o zamanki durumundan kısaca bilgiler vermek istiyorum. En büyük global kanalı olan mIRCturk kanalında ki muhabbet olsun, MIS ve Nomercy botları olsun ve en önemlisi çeşit çeşit bir sürü takı almış(Supervisor,Admin, Sysop, Csop, Globaldesk, Helpdesk gibi..) nicklerin bulunması benim ilgimi çekmişti. Gerçekten kadrolaşmanın üst düzeyde olduğu ve kaliteli bir sunucuda bulunduğumu bana MT hissettirmişti.İlk etapta muhabbet kanalında ki muhabbete dahil olup güzel muhabbetlere şahit olmuştum. 1 hafta içinde op olmak istediğimi yetkili arkadaşlara bildirmiştim. O yetkili arkadaş beni op yapmadan once kısa bir özgeçmişimi ve irc hayatımla ilgili bir çok sorusuna şahit olmuştum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. RC yemek ve yükselememe korkusu ile O zamanlarda gerçekten ince eleyip sık dokuyorlardı ve hata yapmak istemiyorlardı. O zamanlar da op olmak cesaret ve yürek isterdi diyebilirim. Şİmdi ise girsem bir kanala 1-2 gün muhabbet yapsam gel seni op yapalım diyip işin içinde çıkıyorlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Adam bulamıyorlar diyebilirim. Son 1 sene içinde Mircturk sunucusu global kanallarda çok kan kaybetmiştir. Nerden mi biliyorum ? Bunu konuşmamı bitirdiğimde gayet iyi anlamış olacaksınız. Neyse konuyu dağıtmadan şunu ekleyim. Op olmamla silinmem bir olmuştu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Nedeni ise Muhabbethelp kanalına gelen Wilbur 'a voice vermem ve nasıl yardımcı olabilirim ile onu mesajımla maruz bırakmam olmuştu. Tabi ki bu kural dışı bir durumdur. Ne kadar da muhabbet yöneticileri yeni arkadaşımız demesine rağmen hiç tınlamadılar. Wilbur, o zaman ki globaldesk_kaan 'ı kanala yönlendirmesi ile beni sildirmesi bir olmuştu. Sağlık olsun diyip Global olayını bitirmiştim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sonrasın da Helpdesk olma sevdası başlamıştı. İlk girdiğim sınavı kazanmamış olsam bile Malthus 'un yardımı ile bir süre sonra help hayatına başlamıştım. O zamanlar da Helpdesk olmak için, Helper olmalısın diye bir operden tüyo almıştım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ama şimdi bu durum değişti, Hatta benim Help departmanında genel sorumlu olduğum zaman da bunu bitirmişlerdi. Bi süre sonra Helpdeskler, Help kanalından alınmıyordu malesef Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Baş mimarı ise CliffBurton... Ve bu durum halen devam ediyor. Mt sunucusun da iyi güzel çok günlerim geçmiştir. Hiç bir yetkili ile bir tartışmam veya bir sürtüşmem olmamıştır. Nedeni gayet açık ve basitti. Benim kimliğimde bu tür oluşumlara izin yoktur. Ben nicelerini gördüm. Nice emek veren kişiler MT sunucusundan zorla koparılmıştır. Bırakın koparılmayı, benim gibi IRC den soğutmuşturlar. En canlı ve belirgin örnek ise Yalowa ismini rahatlıkla verebilirim. Keşke diyorum da zamanında MT ile tanışmasaydım da başka sunucuda iyi kötü takılıp en azından IRC ile bağlantımı koparmasaydım sözünü rahatlıkla söyleyebiliyorum. Mt sunucusunda, kullanıcı sayısı bir sene önce 2000 ile 2500 arasında seyir ediyordu. O zamanlar muhabbet.net in linkinden gelen giden çok oluyordu. Çok canlı bir sunucu idi. Help kanalında bile bazen nefes almak, helper arkadaşlarım tarafından zorlaşıyordu. Şimdi ise, kullanıcı sayısı 1000-1500 arasında seyir eden kullanıcı sayısı ile 2-3 ay öncesinde ki help kanalında ki durum ise 2-3 saatte 4-5 user ya gelirdi ya gelmezdi. Help founderi Neostream bile bu duruma hayret kalmıştı. " Hiç gelen giden yok UnyE hayırdır? " diyordu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Muhabbet.net link ise tam bir fiyasko. Güzelim domain ellerinde yok olmuştur. Link Google den ban yedikten sonra sahip çıkmadılar ve kiralama yöntemi ile linki hepten öldürmüşlerdi. Neden ? Napolyonun dediği gibi para para para. Geçen seneler de çok hızlı çıkış gösteren sunucu idi. Ama onu şimdi ayakta tutan ve çok hızlı çöküş yaşamasını engelleyen bir web sayfası var. Mirc kelimesin de uzun süredir 1. liğe oynayan ve bunu canlı tutan yöneticilerin göze batan en iyi yaptığı iş diyebilirim. Bunu da sunucu ortaklarından Holyzone yapıyor ve yaptırıyor. Burdan da bir darbe yememek için iş başa düşmüştü. Yalowa zamanını 3-4 ay yaşadım. Ama gerçekten sağdan soldan duyumlarım olsun, help kanalına gelip arada bir onun hakkında izlenim sahibi olmamı olanak sağlayan hareket ve tavırları ile gerçekten kaliteli bir üst düzey yöneticiydi. İşte onu bitiren ve soğutan nokta ise, CliffBurton unu yükselmesine olanak sağlaması oldu. CliffBurton gibi tek olma sevdasında değildi. CliffBurton un en büyük özelliği ise online süresinin çok iyi olması ve sunucu içinde çalışkanlığıdır.Emek çok verdi. Bunu inkar edecek değilim. Ama bir Dizzy veya Malthus onun eriştiği konuma rahatlıkla gelebilecek kişilerdi. Onların yükselmesini engelleyen bir hırs vardı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ve oda CliffBurton du diye düşünüyorum. Gerçekten bunu canı gönülden istiyorum. İnşallah en kısa zamanda mIRCturk geçmişte yaşamış olduğu hatalardan ders alır ve yeniden bir yükselme trendine geçer. mIRCturk sunucusunu zamanında çok sevmiştim. Bir Helperliği kendi mesleğim gibi benimsemiştim ve severek yapıyordum. Help Departmanında yönetici olduğum zamanlarda bir çok zorlukla karşılaştım. Bir de forum hikayesi var. Sunucuya ait bir forum açmışlardı. Bunun üstesinden gelemediler. Bir açıldı bir kapandı. İlk zamanlarda üst yönetim tam destek vermemişti. Ama sonrasında bu Db lerin uçması sunucu destek vermek isteseler bile yine tutmadı. Şimdilik söyleyeceklerim bundan ibaret olmakla birlikte kolay gelsin.
Konu UnyE tarafından (02 Şubat 2008 Saat 02:43 ) değiştirilmiştir.
|