Cevap: Niye böyle? Lütfen girip bir yorumda bulunun.
Ne o Oğuz. Yoksa bütün bunlara üzülüyor musun? Devlet bize yardım etsede şu +W flaglarını kaldırsak bari..
Şu verdiğin örneğe bakıyorum da.. İnsanların çoğu cahil. İşi gücü ciddi anlamda sağa sola laf sokup, küfür edip milleti alt düşürmek. Ne anlıyorlar, ellerine ne geçiyorlar bir sormaya kalksak yine saçma sapan cevaplar verecekler. Nihayetinde bu tip platformlarda amatör userların dışındaki kullanıcıların çoğu boş, cahil insanlar olduklarından dolayı bu tip şeylere rastlamak çok doğal. İnsanları kırmak, onlara hakaret etmek, her zaman en üstte olmak istemek bu tip insanların temel IRC anlayışı. Yönetim mantaliteleri artistlikten öteye gitmeyen bu insanlar aslında sadece cahil olmakla kalmayıp, geri kafalılar olarak adlandırılırlar. Türkiye'de birçok sanal mekanlar; sanal kaba kuvvetle yönetildiği için bu tip konular açılmaya devam edecektir. Kanalların kiraya verilmesi mesela. Server giderleri için gerekli olabilir. Ama bazı kanallar varki onların kiraya verilmesi, tamamen çıkarcılığın hat safhada olduğuna işarettir. Bir serverda userlara Türkiye ve İslam kanallarını kiralamak veya satmak, vatan topraklarının satılmasıyla birebir örtüşür. Bu örneklerden sadece biri. Bir serverda operator kadrosundaki bir görevlinin nickinin +R modunda olup, üstüne üstlük amatör bir kullanıcının özeline gidip ona nasıl yardım edebileceği sorması eğitimsizlik, amatörlükten başka hiçbirşey değildir. Kısacası bu tip insanlar sadece sanal alemde değil, doğa kanununda vardır. Bütün dertleri bitmiştir de, sağa sola laf sokma kalmıştır. Ama zamanı gelince birde bakarlar ki etrafımda ne dost kalmış yanımda olabilecek, nede düşman kalmış karşımda olabilecek..
Konu Noyan tarafından (01 Şubat 2008 Saat 20:47 ) değiştirilmiştir.
|