Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2008, 07:47   #18
Julw
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Windows Hakkında Herşey

MİCROSOFT'UN YENİ İŞLETİM SİSTEMİ (LONGHORN)..

microsoft türkiye temsilcisi Mehmet Nuri Çankaya; geçen ay erciyes üniversitesinde yaptığı seminerde microsoft'un windows serilerinden tümüyle bağımsız bir işletim sistemi olan LONGHORN'u yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı. bu yeni işletim sistemi artık bilgisayarlarda vazgeçilmez output parçalarından biri olan "fare" yi devre dışı bırakıyor ve kullanıcıya üç boyutlu erişim imkanı veriyor. bu ilk bakışta çok farklı ve alışılması zor gibi geliyor. "kırk yıllık mouse yok mu olacak?" diye soruyoruz kendimize. evet, üç boyutlu erişim ile artık bir diğer vazgeçilmez olan "desktop" ta bu haliyle ortadan kalkıyor. bilgisayar açıldığında hepimize aşina olan "Bilgisayarım,Belgelerim" gibi seçenekler artık yerini daha etkin ve hızlı bir erişim seçeneğine bırakıyor. bu bilgisayar teknolojileri için olmasa bile kullanıcılar için bir devrim. yeni işletim sisteminin harddiskteki boyutu henüz belli değil. ancak getirdiği yeniliklere bakılacak olursa harddiskten epey bir yer alacağı kesin. ayrıca microsoftun özellikle linux'un avrupadaki yükselişini de göz önüne alarak böyle bir çalışma yapması gerçekten çok iyi oldu. longhorn un piyasalarda nasıl bir durum alacağını yakında hep beraber göreceğiz...

16-)ADIM ADIM WİN 98 KURULUMU

Windows 98 Kurulumu

1. Makınaya Windows 98 Kurmak için ilk once Bize lazım olanlar 1 adet Windows 98 hazırlık disketi. 1 Adet Windows 98 cd si. Ve Windows 98 in şifresi.
2. İlk Önce makınaya windows 98 cd si takılır. Ardından Sistem Disketi Yani Windows 98 hazırlık disketi Takılır.
3. Makına kapatılır ve yenıden Açılır. Makına Açılınca İlk once Normal bilgileri ms dos siyah ekrandan gostermeye baslar. Daha sonra A sürücüsündeki Sistem disketini okur ve 1 kaç dakıka bekledikten sonra Karsınıza Size 3 Secenek veren Bir yazı çıkar Siz burda 1 nolu seceneği sececeksiniz. Yani Bilgisayarı cd rom desteği ile baslatı sececeksiniz. Seceneği secip Entere Bastıktan sonra Bilgisayar 1 kaç dakıka içinde A:> sürücüsüne duser.
4. Bilgisayar A:> sürücüsüne dustuğu zaman Daha onceden makınaya format çektiğinizi varsayıyoruz ve Yapmanız gereken Su komutu yazmak
d:
veya e:
5. Surucu D veya e: sürücüsüne gectiğiniz zaman komut satırına
kur
yazınız. Bilgisayarınız Cd deki windows 98 ile irtibata gecicek ve 1 kaç dakıka içinde Windows kurulum tablosu karsınıza çıkacaktır.
6. Windows kurulumu En az 35 dakıka sürmektedir. Karsınıza Tablo çıktıktan sonra yapmanız gereken Devamlı ileri ileri butonlarına basmaktır. Ben Sizlere genede Tam olarak Nasıl yapacağınızı Açıklıyorum.
7. Karsınıza Kurulum Tablosu çıktı. İleri Butonuna Basınız. Makinanızın Bilgileri , HardDiskt te yeterli yer olup olmadığı , Baska bir işletim sisteminin olup olmadığı , Windows 98 e uyumlu bir bilgisayar olup olmadığı komple Taranacaktır.
8. Herhangi Bir sorun çıkmadığı takdirde Size Windows u nereye kuracağınızı soracaktır. C:\Windows olan bolum sahten tıklıdır. Oynama yapmayınız ve ileri butonuna tıklayınız. Sayet makınanızda baska işletim sistemi varsa baska bir sürücü ve ad secebilirsiniz ama bu yapacağınız değişik işlem işletim sistemi çakısmalarına sebebiyet verecektir.
9. İleri Butonuna bastıktan sonra size Nasıl bir kurulum istediğinizi soracaktır. Onerilen Sahten tıklı haldedir. Çok profosyonel değilseniz Aynen secilen secenek tıklı kalsın ve ileri butonuna basınız. Yeniden ileri butonuna basarak Windows 98 i Bilgisayarınıza Yüklemeye baslayayınız.
10. Buradan sonra sizin yapacağınız fazla bir şey yoktur. Windows kendi kendini bilgisayara kurmaya baslıyacak sistemize yerleşecektir.
11. Sadece yapmanız gereken 18 dakıka kala size Windows Sozleşmesini kabul ediyormusunuz diye soracaktır. Evet Deyip ileri butonuna basınız.
12. Daha sonra size Windows un 25 hanelik aldığınız cd nın kitabında yazan key yani şifre soracaktır. Her kitapta bu şifre değişiktir. Yanlıs yazarsanız windows kurulum işlemi tamamlanmayacak ve bilgisayarı ne zaman açarsanız açın ilk bu tablo ile karsılarsınız. Ben size Bir hack sitesinden aldığım Windowsun 25 haneli bir keyini veriyorum Bu yazdığım keyi yazarsanızda okeylenecektir. Ama siz genede kendi windows cd aldığınız yerden verilen kitapcıktaki keyi yazınız. Karsınıza çıkan Windows 98 için 25 haneli kutucuğa sırası ile yazabilceğiniz Key :
............................KE Y"i Buraya yazmayayım şimdi......
İlgili keyinizi yazdıktan sonra ileri butonuna basınız. yeniden ileri butonuna basınız
13. Windows Kurulum Sistem ayarlarınızı kontrol edecektir.
14. Kontrol ettikten sonra kendini kapatıp açıcak Size Tarih saat ayarlarını soracaktır. Kapat butonuna basınız İleri butonuna basınız.
15. Bir kaç kez daha bilgisayar otomatik olarak kapanıp açıcak ve Bilgisayarınızın Ana goruntusu ortaya çıkacaktır.
16. İlk Olarak Windows Monitoru yabancı bulacak ve tanımak isteyecektir. Karsınıza çıkan tabloya ileri butonuna basınız Uygun monitoru Bulmasını Sağlayınız. Monitor tanıtma işlemi tamamlandıktan sonra Windows Sistemizde C sürücünüz Fat16 ise 216 mb Fat32 yapmıs iseniz daha onceden 168 mb gibi bir yer kaplıyacaktır.
17. Kasanızda Ekran kartı , Ses kartı , Varsa windows98 butun tak kullan türü aygıtları kendisi otomatik olarak algılar. Sayet Sizde Bu tür kartlarınızın Driveri varsa Bilgisayarıma Geliniz. Sağ clık yaparak ozellikleri secip Aygıt Yoneticisine Geliniz. Buradan İlgili kartın üstüne gelip Sağ clık yapınız ve ozelliklerini açınız. Sürücü bolumune Gelip Sürücü guncelleştiri seciniz. Sürücü Guncelleştirme den Cd si varı secip 1,44 luk te ise driver a sürücüsünü Cd ise d sürücüsünü secip ileri butonuna basınız. Windows 98 ilgili kart için en uygun driveri bulucak ve Makınanıza yukleyecektir. Makına bir kere kapanıcak ve yenıden açılcaktır [ Restart ]
18. En çok Sorun İse Modem tanıtmada çıkmaktadır. Modeminizi Windows 98 e tanıtmak için ilk once Bilgisayarımı açınız. Bilgisayarımdan Çevirmeli Ağı açınız. Karsınıza Bilgisayarınıza Bağlı Bir modem bulunamadı Tablosu çıkacaktır. İleri Butonuna basınız. Modemı kendim bulmak istiyorum seceneği seciniz. Modemın Driverini Cd ye veya disket ise A sürücüsüne takınız [ Floopy ] İlgili A veya D sürücüsünü tıklı hale getirip İleri butonuna basınız. Yanlıs dirver değilse Modemınız Windows 98 Tarafından tanınanacaktır. Bilgisayarı bir kere kapatıp açınız. Modem Tanıtma İşlemine Devam etmek için Bilgisayarımdan Sağ clık yapıp ozellıklere tıklayınız. Buradan aygıt yoneticisine tıklayınız. ? İşaretli olan bir yer olacaktır. Onun üstüne gelip Sağ clık yapınız. Ve sürücü bolumunu secip surucuyu guncelleştire tıklayınız. İleri İleri Yapınız Modemiz Bilgisayara tanıtılmıs olacaktır. İnternete bağlanmak için Gene çevirmeli ağı acınız . Yeni Bir bağlantı açınız. Kullanıcı adınızı şifrenizi Ve ilgili iss nin telefon numarasını yazarak İnternete bağlanınız.
19. İnternet Explorer i açmak isterseniz. Üstüne İki kere Tıklayınız. Karsınıza tablo çıkacaktır. Benim Sahten İnternet Bağlantım var bana bu tabloyu gosterme seceneğini seciniz.ileri butonuna basınız. İnternet explorer ve outlook express kullanılmaya hazır hale gelecektir.
20. Sayet Bilgisayarınız Fat16 ya göre ayarlı ise Fat32 ye çevirerek Hdd nizde buyu bir bosluk ve makınanızda daha bir hızlanma olacaktır. Fat32 ye çevirmenın yararı Bilgisayare yuklenen programlar 16 bit esasına gore yuklenırken 1 kare = 16 bit esasına gore yuklenen program 1 kareye 10 - 12 13 vb sayıda bit yukler ve artma olur bu artmalar diğer kare lere yuklenir. Bu yuzden Fat16 da bilgisayarda gereksiz hdd şişmesi olur. Ama Fat32 de ise Bilgisayarınızın Bu şişmesi engelenir ve programlar makınanıza daha iyi yerleşir. Bilgisayarınızı Fat32 ye çevirmek için Baslat tan / Programlar / Donatılar /Sistem araclarından / Sürücü Dönüstürücü Fat32 ye tıklayınız. Program sahten Sizi yonlendirecektir.Donusturme işlemi en az 45 dakıka sürmektedir. Tek sorun ise Fat32 ye donusen bilgisayar bir daha windows 95 Yuklemek isterseniz yukleyemez siniz. Ama windows 98 i makınanıza format çekip çekip yukleyebilirsiniz.

İŞTE CD OLMADAN OYUN ÇALIŞTIRMA

CD olmadan oyunları bilgisayarınızda çaliştırmak için adım adım yapmanız gerekenler:
1- Cd'nin tamamını harddiskinize kopyalayın. Örnek: c:\worldcup 2002

2- Kopyaladığınız dizinden programı kurun.

3- Sonra başlat çalıştır ve regedit yazın.

4- Daha sonra "HKEY_LOCAL_MACHINE" , "SOFTWARE" ve yüklediğiniz programı bulun.

5- Yüklediğiniz programın üstüne tıklayın ve Sağ taraftaki bölgede "CD Drive" dizesini bulun.

6- Üstüne iki defa tıklayın ve ordaki değeri sizin yüklediğiniz klasör ismiyle değiştirin. Kapatın.

NOT: Her oyunda işe yaramayabilir. Bu durumda internetten VIRTUAL CD programını indirin.

18-)WİN XP BRİDGE.DLL BRİDGE MODUL BULUNAMADİ HATASİNA COZUM

Arkadaslar bu konu su an icin isinize yaramasada ilerde karsilastiginizda pc'lerinize format atmadan bir trojandan kurtulmanin en guzel cozum yollarini anlatmaktadir.

Onemli Not : Windows XP Professional'da denedim basarili oldum, diger isletim sistemlerinde ise yararmi bilemiyorum.

Hepinizin bildigi gibi bazi sitelerde surf yaparken sizin isteminiz disinda pc nize haberiniz bile olmadan spyware ve ad-aware trojan&virusleri girmektedirler. Ozellikle son zamanlardaki bazi trojanlar sisteme buyuk zararlar vererek pc nizde yavaslama ve isteminiz disinda pop-up pencereler acip sizi rahatsiz etmektedir.

Oncelikle bilgisayarinizda trojan varmi ogrenmeniz icin "bridge.dll" isimli dosyayı sisteminizde aratin bulunursa buyuk olasilikla system32\'nin icindedir. Bu bir trojanin sizin pc nizden bilgi gondermesini saglayan kopru yazilimidir.

Bunu yok etmeniz icin Norton ve benzeri bir antivirus ile sisteminizi full scan yapin. Bulursa sayet silemez sadece karantinaya alir. Alirsada ordanda silersiniz. Daha sonra verecegim adresden trojan remover programini indirip sisteminizi taratin. (Program adresi : )(Bu arama yapilirken norton aciksa disable nort.ant.vir. yapin yani devre disi birakin scan islemi sirasinda)

Daha sonra bu programda ad-aware ve spyware taramasi yapar sisteminizde bunuda yandaki adresden yukleyin ve sisteminizi taratin. (
- Download Now Yazisini tiklayip indirin.)

Bu olaylarla sadece sistemdeki trojan ve virusler etkisiz hale getirilir. Lakin bir bridge dosyasi varki bunu yok etmenin yolunu ne yazikki bu programlarda yapamiyorlar.

Simdi eger sisteminizde restart yaptiginizda RUNDLL windows\system32\bridge.dll bridge modulunu bulamadi diye acilis aninda bir pencere karsiniza cikarsa ve buda sinirinizi bozuyorsa bunu yok etmenin yolundan bahsedecegim.

Burasi size biraz karisik gelebilir fakat sakin gozunuz korkmasin ben bile yaptiktan sonra siz havada karada yaparsiniz

Oncelikle boş bir note pad sayfasi acin ve alttaki gri kutunun icindeki yaziyi oldugu gibi kopyalayip note pad'e bu isimle ( bridge-repair.reg ) olarak kaydetin.

Kod:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Windows\CurrentVersion \Run]
"RunDLL"=-

Daha sonra bu note pad sayfasini kaydettiginiz yerde bulup mousela ustune gelip sag tiklayin isletim sisteminiz turkce ise en ustte "Birleştir" yazar onu tiklayin. Ingilizce ise Merge yazan yeri tiklayin. Bu islem sonrasi kayit girdisi sisteme ekleneceginden ekleme yapildigini size sistem ufak pencerede belirtir ve siz tamami tiklayip bu islemi bitirin.

Daha sonra sisteminizi restart yaptiginizda bu bridge.dll illetinden kurtulmus olacaksiniz.

Bu haberi neden yazdigimdanda bahsedecegim kisaca. Bu gun bu olay basima geldi bir kac arkadas format atmadan kurtulmak imkansiz dediler ama ben yilmadan bunu butun dunya sitelerinde arastirdim ozellikle Turk hic bir sitede bu bilgi yok yabanci sitelerde ise sadece olay cok degisik anlatilmis bir cozume ulasamadim. Son olarak Oakland University Bilgisayar muhendisligi bolumunde okuyan bir kisinin yazisini ele gecirdim ve bu cozume ulastim.

Umarim bu tarz bir trojan sisteminize girmez insan cidden bu konulardan anlayipta bu tarz seyleri yok edemeyince deliriyor.

Bu olayla karsilasirsaniz sayet hic cekinmeden burdan bana sorabilirsiniz. Elimden geldigince yardim ederim.

Saygilarimla...

19-)PHP NEDİR?

PHP sunucu-taraflı, çarpaz-düzlem ve HTML içine gömülebilir bir betik dilidir. Genel yapı ve yazılım kuralları yönünden C ve Perl dillerine çok yakın bir dildir. Rasmus Lerdorf tarafından hazırlanan bu dil, kendi web sitesine bağlı olan kişilerin takibini yapılması isteği ile ortaya çıktı. Rasmus Lerdorf bu dile ilk başta "Personal Home Page" adını koydu (çünkü kendi kişisel web sayfası üzerinde kullanmıştı). Şu anda ise PHP sözcüğü, "PHP: Hypertext Preprocessor" sözcüklerinin baş harflerinden oluşan kısaltmayla tanımlanmaktadır.
Rasmus Lerdorf PHP dilini kaynak kodu açık bir halde 1995 senesinde açık-kaynak camiasına kazandırdı. 1995 senesinden bu yana kıllanımı gün geçtikçe yaygınlaşan PHP, şu anda yaklaşık 10.000.000 web sunucusu tarafından kullanmaktadır (Kasım 2003, Kaynak: Netcraft).

Sunucu-taraflı: PHP betikleri sunucu tarafından çalıştırılır (JavaScript dilinin tam tersine) ve çıktısı tarayıcınıza gönderilir.
Çapraz-düzlem: PHP, birçok işletim sistemi üzerinde ve web sunucusu yazılımlarına adapte olarak çalışabilmektedir (örneğin, Microsoft Windows üzerinde IIS web sunucusu ile birlikte veya Unix işletim sistemleri üzerinde Apache web sunucus ile birlikte).
HTML içine gömülebilir: PHP ifadeleri ve fonksiyonları HTML dökümanları içine yazılabilir ve çalıştırılabilir. Böylelikle dinamik web sayfaları oluşturulabilir. Web sunucusu yazılımı web sayfası içerisinde PHP diline ait ifadeleri gördüğünde, bunları yorumlayıp, çıktısını HTML ifadeleri yazılı yerlerin arasına yerleştirir.

20-)MİRC PÜF

Chat Yaparken Birden Fazla Server'a Bağlanmak İstiyorsanız Ayrı Ayrı Mirc Açmanıza Hiç Gerek Yok Neden mi? Çünkü;

Eğer elinizde mirc 6.01 ,02 ,03 sürümleri yoksa Status'e Aşağıdaki Komutları Yazarak 1'den Fazla Server'a Bağlanabilirsiniz.

/server -m irc.serveradi.com

Bu Komutu Tekrar Tekrar Yazarak İstediğiniz Server'lara Aynı Anda Tek Pencerede Bağlanabilirsiniz

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver