İbretlik Yaşam Hikayesi
Arkadaşlar Sürekli Olarak Okuduğum Bi Dergideki Hikaye Beni Çok Etkiledi.Aslında Derginin İçindeki Her Konu , Her Hikaye Harika.Ben Bundan Sonra Her Gün Elimden Geldiğince Derginin Tüm Sayılarından En Güzel Olanlarını Sizlerle Paylaşıcağım.Belki Çoğunuz Bu Dergiyi Biliyor Yada Okuyorsunuzdur. Genç Beyin Dergisi.Dergiyi Alamayan Yada Okuyaman Veya Fırsatı Olmayanlar İçin Seçmiş Olduğum Konu , Hikaye , Gerçek Yaşam Öyküleri , Hayatımızı Kolaylaştırmak İçin İpuçları , Kıssadan Hisseler Vs . Paylaşıcağım. Ben Emek Sarfedicem Sizdende Ricam Lütfen Başdan Sona Okuyun.Hepinize Şimdiden Teşekkürler. Güzelliğine Güvenip Herşeyini Kaybeden Sahne Sanatçısının Döküntü Bir Evde Kedisiyle Yaşadığı Yalnızlığın Hazin Ve İbretlik Hikayesi Gençliğini güzelliği yüzünden şımarıkça harcayıp aile büyüklerini dinlemez hale gelerek sahnelerde rakkaselik yapan , şimdiyse 80 yaşında tam bir terkedilmiş hissi içinde bunalıma giren kadıncağızın haykırışları:
'' 1940'lı yılların eğlence dünyasında en güzel sahnel sanatçısıydım.Cazibem herkezi büyülerdi.Dans etdiğim gazinoya girebilmek ayrıcalıkdı.O şöhretli günlerin bi gün biticeğini , yaşlanacağımı , hayranlarımın beni terk edipde tek başıma Galata ' daki şu döküntü evde bi kediyle başbaşa kalıcağımı hayal bile edemezdim.Herkesin bana hayran olduğu o günlerde azıcık bi tebessümle baktığım o erkekler , dünyanın en talihli erkeği sayarlardı kendilerini.Şimdi o kadar pişmanım ki , hiç sormayın!Keşke ailemin ikazlarını dinleseydim.Keşke öyle güzel bi kız olmasaydım.Vasat bir fiziki görüntü yeterdi mutlu yuva kurmam için.Yeniden dünyaya gelicek olsam ; sadece beni seven tek erkeğin dikkatini çekmeyi kafi bulur , başka hiçbir erkeğin sevgisine ihtiyaç duymazdım.Beni şımartarak söz dinlemez hale getiren o güzellik şimdi beni nasıl bir sonuca getirdi ? İşte perişan akıbetimi sizde görüyorsunuz.Konfüçyüs 'Güzele 40 günde doyulur , güzel huyluya 40 yılda doyulmaz!' demiş.Bana herkes doymuş olucak ki , şimdi yanımda kimsecikler yok.Evlenemedim; çocuklarım kocam olmadı.Aşıklarımın hiç biri gerçekde bi yuva kurmak niyetinde deil , bir müddet eğlenmek kastıyla peşimde koşuyolardı.Şimdi diyorum ki , herkesin peşinde koşduğu o güzel kız olmasaydı.O günkü hayranlarım bugün adımı dahi unuttular.Yeniler zaten bilmezler.Neye yaradı benim güzelliğim , şöhretim ? .Birlikte yaşadığım şu kedide olmasa yalnızlıkdan çıldıracağım.Bir eğlence klübünden her ay aldığım kuru ekmek parasıyla geçinmeye çalışıyorum.Onuda yıllarca süren takipden sonra alabildim.Tahrikçi giyimle herkesin dikkatini çekmek bişey kazandıracak olsaydı , benim böle ibretlik hale düşmemek gerekirdi.Gençlere tavsiyem: Sevdikleri ve kendi özelliklerine uygun buldukları bir namus ehliyle mutluluğun seçsinler.Dış görünüşü esas almasınlar.Dış görünüş yağmurla akıp giden kirli boya gibidir.Bir müddet sonra yok olup gidiyor , insan içine düşdüğü itibarsızlıkla başbaşa kalıyor.Hatta diyorum ki , insan dinden çıkdığı zaman Eşhedü'sünü çekip dine dönüş yapabilir ama namusunu kaybetdiği vakit tövbe edip de eski haline tekrar dönüş yaptığına kimse inanmıyor.Yakınları utancından bir daha kendisine sahip çıkmıyor.Herkez ona eski haliyle aşşağılarayak bakmayı sürdürüyor.Eğer zamanında aile büyüklerimin ikazlarına uyarak şımarmayıp kendimi korusaydım , ehl - i namus biriyle mutlu yuva kurar , bana sahip çıkmakdan utanmıyacak yakınlarımla şimdi bende mutlu bir hayat yaşardım.AMA ARTIK İŞ İŞDEN GEÇDİ.ŞİMDİ BENİM TEK FAYDAM , BENİM BU SONUMDAN GENÇLERİN DERS ALMASIDIR!'' |