|
aCoustiC Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
userinfo.tcl kullanici bilgilerini saklamak, kullanici eklemek ve kullanicilarla ilgili islemleri yapmayi hedefleyen 1 TCL scripttir. Bunu kullanmadan da bot calisr lakin USER ile ilgili islemleri dogru yapmayacaktir. Invalid userfile format Tahminimce bot calistirildiktan sonra, .user adinda bir dosya acar o dosya icerisine de gerekli kullanici bilgilerini yazar, eger bu dosya olmaz, olsa bile hatali bilgilerle donatilirsa Haliyke o hatayi vermesi mumkun olacaktir, Bu hata karsisinda botu kapatir isim.users olan dosyasini da silersen calisirken boyle 1 hata verecegini sanmiyorum.
Dipnot: isim.users dosyasinin isim yazan kismi conf duzenlerken belirtilen botun ismi ile adlandirilir, Ornek bot-adi Merlin ise Merlin.users olarak 1 dosyaniz olusacaktir.
|
Çok teşekkür ederim aCoustiC, aynı şey bugün de başıma geldi. Bakıyorum senin bahsettiğin gibi botunismi.user diye de bir dosya bulamıyorum. Ama diğer başlıkta bana tavsiye ettiğin şeyler vardı, hani örnek bot oluştur shirbazla, türkçe kılavuzunu da oku ve ne işe yaradıklarını daha iyi anlarsın diye. Orayı da bugün incelemiştim. Yanlışımı da bu sayede gördüm.
set userfile "bot.user" set chanfile "bot.chan"
şeklinde imiş bir kaç botumun conf'u, yani aynı user ve chan'ı ortak kullandığından hata veriyormuş. Şimdi hepsine ayrı isimler verdim botun ismiyle. Şimdi bi sorun kalmadı, ne yaptığımı da şimdi sayende öğrenerek çözmüş oldum.
Buraya da ayrıntılı yazayım da, benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da bakıp burdan çözümü görsünler istedim. Çok saol
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.