Cevap: Türk Scripting Yerinde Sayıyor!
Benim Bu konudaki görüşlerim türk scriptinginin gerilediği yönünde. Ben her ne kadar Script yazmak , kod yazmak istediysemde bir türlü bana yardımcı olacak ve kod yazmayı bilen birilerini bulamadım. Bazı kişiler vardı ama onlarda öğretmiyor kod veriyor ve hatta whois cekene mesaj attırabilince kendini koder sanan kişilerdi..
Daha sonra IF i buldum ve buradan yola çıktım bilmedikerimi sordum , bazı scriptleri açıp inceledim. Bu adam bun nasıl yapmış dedim. Fakat IF e sordugum sorulardada sadece elma piş agzıma düş olarak cevap aldım. Hiç kimse tutupta bak KiLL bu burda olursa böyle olur bu burdaysa budur demedi. Daha sonra bir kaç konu açıldı kod yazma eğitimleriyle ilgili eventler hakkında bilgiler vs.. Onlardan faydalandım. Fakat onlarda cok yetersiz bence. Sadece kod yazmayı ogretececek bir yer acılmalı diye düşünüoyorum..
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır..
Ben aynı zamanda Bilgisayar/Programlama okudugum için birazd daha mantık bakımından hemen kavradım. Ve 3 ay sonunda iyi kötü kod yazabiliyordum. Şuan ise ben coderim diyebilirim. Tabi coderim dediysemde müthiş değil.
Örnek aldığım ve TR de en iyi olduguna inandıgım onun seviyesine ulaşmaya çalıştıgım coder ise L4roxyl dir. el33t ve McKruGer ide begenirim..
İyi forumlar.. |