Zihinsel engelli kıza tecavüze 22.5 yıl istemi
Zihinsel engelli kıza tecavüze 22.5 yıl istemi
SAMSUN’un Asarcık İlçesi’nde ailesiyle birlikte oturan ve zeka geriliği bulunan 21 yaşındaki F.K.’ya tecavüz etmek suçundan yargılanan 57 yaşındaki Musa K., duruşmada yaşı gereği cinsel ilişkiye girmediğini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.
Duruşmada dinlenen genç kız ise, ‘amca’ diye hitap ettiği sanığın kendisine çeşitli zamanlarda 5- 6 kez tecavüz ettiğini söyledi. Duruşmada bilirkişi olarak dinlenen doktor, yapılan kortrollerde sanığın cinsel ilişkiye girebileceğinin anlaşıldığını belirtince, Cumhuriyet Savcısı Musa K.’nın 22.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Cezalandırılma talebini duyan sanık ise fenalaşarak yere düştü.
Olay 2006 yılı Eylül ayında ortaya çıktı. Asarcık İlçesi Yeni Günaydın Köyü’nde ailesiyle birlikte oturan ve zeka geriliği bulunan F.K. iddiaya göre hayvan otlatırken 4 çocuk babası komşuları ve akrabası olan Musa K. yanına geldi. Genç kızı kandırıp ormanlık alana götüren K., burada F.K’ya tecavüz ederken S.K. adlı bir kadına yakalandı. S.K.’nın durumu köy muhtarına ve ailesine bildirmesi üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Musa K.’ nın yaklaşık bir yıldır F.K.’ya çeşitli yerlerde tecavüz ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine nöbetçi mahkemeye çıkarılan Musa K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. DOKTOR: İLİŞKİYE GİREBİLECEK KABİLİYETTE
Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalar sırasında üzerine atılan suç vasfının değişebileceğini gözönüne alan heyet, sanığı 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye etti. Bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Musa K., eski savunmalarını tekrar ederek kendisine iftira atıldığı ve yaşı gereği cinsel ilişkiye giremediğini söyledi. Genç kız ise verdiği ifadesinde sanığın kendisini kandırarak zorla cinsel ilişkiye girdiğini belirterek, “Hayvan otlatırken, Musa amca yanıma geldi. ‘Sana bir şey söyleyeceğim’ diyerek beni ormanlığa götürdü. Burada beni yere yatırdı ve öptü. Elinden kurtulmak istedim. Ama başaramadım. Sonra bana tecavüz etti. Bu olaydan sonra 5 veya 6 kez daha benimle zorla ilişkiye girdi” dedi. Duruşmada bilirkişi olarak dinlenen Prof. Dr. Ramazan Aşçı ise, yapılan kontrollerde sanığın uygun ortam ve arzularının arttığı bir sırada cinsel ilişkiye girebilecek kabiliyeti bulunduğu söyledi. FENALAŞIP DÜŞTÜ
Doktorun ifadesi üzerine Cumhuriyet Savcısı, sanığın değişik zamanlarda akli dengesi bozuk olduğu Adli Tıp Kurumu’nca tespit edilen genç kızla 5- 6 kez zorla cinsel ilişkiye girdiğini belirterek, 22.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı son savunma yapmak için süre isterken, cezalandırılacağını duyan Musa K, fenalaşarak yere düştü. Mübaşir tarafından kaldırılan sanık, daha sonra duruşma salonunu terk etti. |