Anayasa Mahkemesi tarafından hakkında kapatılma davası açılan DTP'nin Batman'da 'Edi bese' (Yeter artık) adıyla düzenlediği miting 'olaylı' geçti. Festival alanında düzenlenen mitingte kürsüye çıkan eski DEP milletvekili Leyla Zana, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasına mahkum teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili mesaj verdi.
'SABRIMIZI TAŞIRMAYIN'
Zana Türkçe ve Kürtçe konuşmasında, isim vermeden Öcalan için 'Eminim bir gün aramızda olacak ve siz onu dinleyebileceksiniz' dedi.
Leyla Zana sözlerini şöyle sürdürdü:
'Bizim irademiz, ne kadar güçlü olursa, dünyada bu iradenin karşısında hiçbir güç duramaz. 7'den 70'ine kadar herkes 'Biz savaşa hazırız' diyor. Biz savaşı da biliyoruz, ancak beynimizde barış için adım atmak var. Barışın içini dolduralım. Kimliğimiz anayasada yer alsın.
Yönetim kademesindeki herkese sesleniyorum. Buna bütün asker ve sivil yöneticiler de dahil; Sabrımızı taşırmak istiyorsunuz. Biz sabırlı halkız. Bizim sabrımızla ve duygularımızla oynamayın. Filistin de yıllarca kan döküldü, çözüme gidilmedi. Ancak sonunda barış masasına oturuldu, hem de TBMM çatısı altında. Parti kapatmakla sorunu çözemezsiniz. Kapattığınız partilerin adlarını ben dahi unuttum. Bu halk her meydanı birer parti alanına döndürecektir.'
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konuştuğu kelimelerin altında ezilecek farkında değil.. Bunlar yüzünden yakında kendimizi sokaklarda çatışıyorken bulursak şaşırmayalım..