Merhabalar..
Yaklaşık 20 yada 25 gün önce kaos u sitesinden indirip editlemiştim ..Ancak bugun 1 ayı doldurmadan sıfırladı kendisini ve son ayın yarısmacılarını göstermiyor .. Söz konusu satırlara baktım ama çok fazla anlamadıgım için eski haline getirip düzenmemekten vazgeçtim .. Şöyle ki ;
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
# Cron Bind For Monthly Score Reset
bind time - "00 00 01 * *" KAOS_NewMonth
Şeklinde bir atama yapılmış .. Öncelikle bunun anlamını bilmediğim için herhangi bir set kullanıLmış mı diye aradım ancak bu konuyla ilgili sadece ;
# Clear Month's Top 10
#
proc KAOS_NewMonth {min hour day month year} {
global KAOSScoreFile KAOSScore KAOSLastMonthScores
set cmonth [expr $month +1]
set lmonth [KAOSLastMonthName $cmonth]
kaosmsg "[kaos] [kcr] Clearing Monthly Scores \003"
set KAOSMonthFileName "$KAOSScoreFile.$lmonth"
set f [open $KAOSMonthFileName w]
set s 0
foreach n [lsort -decreasing -command sort_KAOSScore [array names KAOSScore]] {
puts $f "$n $KAOSScore($n)"
if {$s < 3} {
if {$KAOSScore($n) > 0} {
set KAOSLastMonthScores($s) "$n $KAOSScore($n)"
} {
set KAOSLastMonthScores($s) "Nobody 0"
}
}
incr s
}
close $f
Satırlarına ulaştım ..Burada cmonth için $month değişkenine baglı bir değer atanmış ancak $month değişkeni nerede atanmış bulamadım ..Yani zaman olarak neyi başlangıç noktası alıyor çözemedim .. Daha sonra ise
# Name Of Last Month
proc KAOSLastMonthName {month} {
switch $month {
1 {return "Dec"}
2 {return "Jan"}
3 {return "Feb"}
4 {return "Mar"}
5 {return "Apr"}
6 {return "May"}
7 {return "Jun"}
8 {return "Jul"}
9 {return "Aug"}
10 {return "Sep"}
11 {return "Oct"}
12 {return "Nov"}
default {return "???"}
}
}
Bir de
proc KAOSLastMonthTop3 {nick uhost hand chan args} {
global KAOSChannel KAOSLastMonthScores
if {$chan != $KAOSChannel} {return}
if [info exists KAOSLastMonthScores] {
set KWinners "[kcm] Geçen Ayın İlk 3 Yarışmacısı "
for { set s 0} { $s < 3 } { incr s} {
append KWinners "[kcm] #[expr $s +1] [kcc] $KAOSLastMonthScores($s) "
}
kaosmsg "$KWinners"
}
}
Satırlarında son ayın ilk üçü bulunuyor ancak o kadar değişken var ki birbirlerine gitmekten ve sonuc alamaamktan sıkılıp öyle yazdım ..
Şeklinde bir düzenleme var ..Bunun için de bir set göremedim ...Sizlerden ( aCouSTiC veya BuCaLI ) ricam tclyi gözden geçirip Elbette mantıgını bizden iyi anlayacagınız için nasıl bir düzenlemeye gideceğimizi veya söz konusu editleri hangi mantıkla yapacagımızı anlatmanız ...Çünkü editlemek bir yana merak da etmiyor değilim zamanlamasını nasıL kullandıgını ... Bu arada tam tcl yi de ekte veriyorum ...Bir soru daha .. Geçen ayın 1.leri tabii ki şikayetçi durumdalar.. Bu ayın puanlarını sıfırlayacak satırları göremedim .. DCC baglantısı kuramıyorum gerçi ama yine de herhangi bir sıfırlama satırına rastlamadım ...Düzenlemeden sonra bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim ...
Eğer ki ; tcl hatalı değilse yani bu haliyle default olmasa da etkileyecek editler yapılmamışsa , (daha once yaptıgım cfg editlerini ilk download ettiğim tcldeki değerlere döndürdüm çünkü) .. Sizlerden isteğim sadece yukarıdaki sorularıma cevaptır.. Bir de aylık puanı sıfırlamasına ve söz konusu konuyla alakalı
set KAOSMonthFileName "$KAOSScoreFile.$lmonth"
şeklinde bir değer tayin edilmesine karşın ne eggdrop dizininde ne de scripts dizininde bu şekilde "kaos.scores.ekim" şeklinde bir dosya oluşturmamış ..Yine tcl de yaptıgım değiişimlerden ise yani bu konuda bir edit gerekmiyorsa bilgilendirirseniz sevinirim ..
Yaklaşık 3.5 saatlik bir kafa yormanın ardından sorularım çok gelmemiştir umarım ki ; sizler durumumu en iyi anlayanlarsınızdır tecrübelerinizden
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.