Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2007, 01:25   #5
L4roXyL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kelimelerin Baş Harfini Büyük Yazmak.

Amigo istediğin şey, regular expression ile yapılabilir. Ama ben farklı bir yöntem ile yaptım, işini göreceğine inanıyorum.
Açıklıyayım'ki "hep hazır veriyor, anlamıyoruz" diyenler utansın .)

$left($1,1) != / : Burada demek istediğimiz, yazılan kelimenin ilk karakteri "/" değilse &&(ve)
!$ctrlenter : Eğer caps lock aktif değilse, &&(ve)
!$inpaste : Gönderilen text, paste edilmiyorsa;
Bir değişken yapıyoruz(%/) ve değerini 1 olarak atıyoruz.
Sonra $numtok ile cümle içerisindeki boşluk sayısını anlıyoruz.
Devamında while kullanarak $gettok yardımı ile, $numtok sorgulamasından aldığımız değeri(%=) 1'e eşit olana kadar yani %/ değerine eşit olana kadar arttırıyoruz.
Ve bunu yaparken her kelimenin/lerin ilk harfini, $upper ve $left yardımı ile büyütüyoruz. Ve kelimenin/lerin 1. harflerinden sonrasını $right kullanarak normal biçime dönüştürüyoruz.
Ve son olarak, bu yapılanların hepsini $addtok kullanarak %: değişkenine atıyoruz. İşlevler bittikten sonra(while) say olarak %: değişkenini okutuyoruz. Yani kısacası, yazılan her kelimenin ilk harfi büyük oluyor.
Açıkladım, çünki ne kadar basit ve yapılabilir olduğunu sizde öğrenin diye.

on *:input:*: { if $left($1,1) != / && !$ctrlenter && !$inpaste { var %/ = 1,%= = $numtok($1-,32),%: | while %/ <= %= { var %: = $addtok(%:,$+($upper($left($gettok($1-,%/,32),1)),$right($gettok($1-,%/,32),-1)),32) | inc %/ | haltdef } | say %: } }

İşini görecektir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver