Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2007, 17:37   #4
L4roXyL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: input ve halt hakkında yardım

Verdiğin kod'da zaten bracket hatası var.
Bracket'dan kastım; {,}
Ayrıca böyle basit her kod için, ayrı bir event açma.
Hepsini bir arada toplayabilirsin.
Örneğin;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:input:*:{ if $active == # { if $1 == !op { mode # +o $$2 } if $1 == !vop { mode # +v $$2 } if $1 == !hop { mode # +h $$2 } if $1 == !deop { mode # -o $$2 } } if / != $left($1,1) && !$ctrlenter && !$inpaste { if selam* iswm $1- || *s.a* iswm $1- { echo -a $v1 $v2 | say $replace($1-,$gettok($v1,1,42),Selamün aleyküm.) | halt } if *mrb* iswm $1- { say $replace($1-,$gettok($v1,1,42),Merhabalar.) | halt } if yes iswm $1- || ok iswm $1- { say $replace($1-,$v1,Tamam.) | halt } } }

Açıklama:
Buradaki $gettok kafanı karıştırmasın, $replace 'a wildcard'sız olarak atamak için kullandım.
$1 == !veri; burada antılmak istenilen şu yazdığım yazının ilk kelimesi !veri ise şunu yap.(uygulacağın komut)
if / != $left($1,1) : Eğer yazdığım kelimenin ilk karakteri "/" eşit değilse; &&(ve) !$ctrlenter : yazdığım yazıda ctrl kodu yoksa(ctrl+k,o,b,u vb) &&(ve) !$inpaste(yazılan yazı paste edilmemişse) şunları uygula;
if selam* iswm $1- || *s.a* iswm $1- : Eğer selam kelimesi ile başlayan veya içinde s.a kelimesi bulunan bir cümle/kelime kurarsam;
echo -a $v1 $v2 : Baza alınan kelime($v1), rep edilen kelime($v2)
Burada echo'yu daha iyi anlıyasın diye ekledim.
say $replace($1-,$gettok($v1,1,42),Selamün aleyküm.) | halt }
Kelimeyi wildcards'dan ayır($gettok), Selamün Aleyküm. olarak döndür.
Ve son olarak : halt(durdur).

Umarım bu sefer anlamışsındır.

Ayrıca kelime tamamlama gibi bir addon yapmak istiyorsan, orta derece'de mIRC Scripting'den anlaman lazım.

Konu L4roXyL tarafından (28 Eylül 2007 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver