26 Ağustos 2007, 17:34
|
#50 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: İran, PKK'yı 'Allah adına' vuracak
| Alıntı: | Ne Mutlu Türküm Atatürkçüyüm Vatanseverim Laikim Demeyen Düşmanımdır..! | konu değişicek ama olsun imzanda yazan şu söze bir laf aticam. Günümüzde yansıtılan laiklik ilkesine atifen : ben laik değilim laiklik benim düşüncelerimi yansitmiyo ( Şuanki Tanimi ) şimdi düşmanmi Olucaz. ?Biraksana Bu işi: Laiklik Nedir? Ne değildir?
| Alıntı: | Laiklik, gelişen bir inancı kontrol ve baskı altına alma mekanizması değildir. Laiklik, insanlara inancının nasıl olması gerektiğini öğreten veya inançları için neler yapması gerektiğini vaaz eden bir öğreti hiç değildir. Laiklik, çağdaş demokrat devletin, insanlara sağladığı demokratik hak ve özgürlüklerin inanç alanındaki arabulucu noktası ve uzlaşma ilkelerinin bütünüdür. Ama laiklik, inananların üzerinde sistemin bir tehdit kılıcı ve hizaya getirme mekanizması değildir. Laiklik böyle yorumlanıyorsa ve uygulamada bu yaklaşımlar hayat buluyorsa o yaklaşımın adı laiklik değil, laikliğin kullanılarak, belirli kitleleri sindirme metodudur. Laiklik kişilerle kaim bir anlayış, ideoloji ve yaklaşım değildir. Laiklik, devlet politikasıdır. İnanç ve inançları yaşama planında bir güven, istikrar sistemi ve orkestradır. Ama demokrat bir orkestra, bir inanca mensup grubun/cemaatin, karşısındakinin sınırına tecavüzünü önleyen bir hakemdir. Laiklik, inançların sınırının ne olması gerektiğini, nasıl yaşanması gerektiğini ve ne kadar yaşanması gerektiğini öğreten sentez bir inanç değildir. İnançlara bir müdahale ve baskı aracı hiç değildir. Laiklik, bir din değildir. Laiklik, dinsizlik değildir. Laiklik namaz kılmaya, oruç tutmaya kısaca ibadet etmeye engel değildir. | Laiklik, kadınların başını örtmesine engel değildir. Bugün baş örtüsü yasağının sebebi laiklik değil, laikliği dinsizlik olarak empoze etmek isteyen dinci yalakası dinsizlerdir. Kısadan hisse bunu niye yazdim : Bu Ara NOT: Kişi Laik Olmaz. DeveLet Laik Olur. bizim LaikLiği savunmamiz Söz konusu deildir. bunu devler savunur. ama Devlet Bunu yaparken benim din ve Vicdan Özgürlüğüme Engel Olmaz. . inş. Sivil Anayasada herkesi kapsiyacak bir laiklik tanımı gelicektir. . Buna inaniyorum. Kolay geLsin. |
| |