Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2007, 20:34   #23
ArresT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hayrünnisa Hanım Köşk'te ilk BaşÖrtülü'mü?

Arkadaşlar eskiden batı kültürü şimdi arap kültürü demekte yanlış geliyor bana göre.. Çünkü 751 Talasa savaşından beri Türkler-Araplar ile iyi dostlardı.. Ancak son zamanlarda bize yaptıkları şeyler bizim onlara kötü bakmamıza yeterince yeterli duruma getirdi. Allah tarafından verilen bir şey midir bilinmez.. Türkler o günlerden (talas) beridir, İslam dininin hem koruyucusu hemde kollayıcısı olmuştur. Bazı milletler vardır ki, Örnek olarak; Moğollar Cengiz Han Anadoluda Bursaya giriyor ve de bursada Cuma günü kılınan namazdan sonra halka " Ben size Tengrinin kırbacıyım" diyor. Aynı şekilde Allah'ta Kuran-ı kerim'de "Zalimler, Bizim cezalandırıcılarımızdır." buyuruyor. İşte bazı milletlere zaten görevler verilmiş. Türklerede istesekte istemesekte bu görev verilmiş. Araplaşma politikası diye bir şey yok ki araplar bizim neyimiz olur. Hiç bir şey İslam dinini bile yaşayamıyorlar. Bir arap Kabe de Kuran okuyor ve ardından üzerine yatıyor. Bu mudur İslam? 1. Dünya savaşında bizi arkamızdan vuran ilk kişilerde araplar değil miydi? Zamanın gerekliliği olarak Atatürk batılı devletleri kendine örnek aldı. Ancak bence o devir çoktan kapandı. Artık daha başka politikalar uygulamalıyız. Her şeyin fazlası zarardır. Yani olması gereken; KENDINCILIK'tir. Bu Vatan üzerinde yaşayan ve kendini bu vatanın gelişmesi için harcayan her insana sonsuz saygım var. Son zamanlarda carismanında üstünde durduğu gibi batılılaşma adı altında binlerce kepazelik dönerken, memleketimizde kendi özbenliğimizi yitiriyoruz. Sokakta yürürken insanlar kapalı, örtülü kişiye bakarak, "Öcü" diye korkuyor. Ancak Ben o insanlara saygı ile yaklaşıyorum. Neden mi ? Çünkü o benim kültürümde olan bir şey bunu inkar edemem. Türk Tarih Kurumu'nu kuran Mustafa Kemal'de ne demişti TTK kurarken; " Tarihi, Kültürü ve manevi mirasını hiçe sayan devletler batmak zorundadır.".

Türk Gencine verilen görev; Tarihi değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkmaktır. Diyorsunuz ki; " Başörtülüler ile aynı düşünce yapısına sahip değiliz." Olabilir. Olmayabilirsiniz, sizden onların istedikleri şey onların görüşüne uymanız değil. Onlara saygı göstermeniz. Bu yüzden inançları kültürleri ve manevi değerleri olan bu insanlara saygı gösteriyorum. Ancak Aziz Türk milletini ta şah damarını kesecek bir olaya da şiddetle karşıyım.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver