Daha önce başka bir forumda yayımlamıştım, fakat şuan itibari ile tamamlandı, bkullanılabilir durumda en son local hostumda test ettmiştim öylece kaldı, henüz yayımlamadım yayımlarsamda ücretsiz bir paylaşım olacaktır... Şu anda sadece Windows platformunda çalışıyor ve kapalı kayaktır... Ayrıca web üzerinde yapılan isşemin irc üzerine yansıması sırasında arada geçen zaman, web panelinde yapılan işlemler ile eş zamanlı diyebilecegimiz kadar hızlıdır
(hatta daha hızlı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
biz daha tıklamadan bot anlıyor tıklayacagımızı o yapıyor işlemi :P)... Yani istemci ile bot arasındaki iletişim hızı gayet iyi...
not: tekrar tekrar yazmamak için kopyala yapıştır yöntemi ile konuyu burayada taşıdım.
tarih: 24-06-2007, 20:17
Merhaba, sizlere daha önceden görev aldıgım bir sohbet serverinde (mynet), işlerimizin kolaylıgı ve kullanıcıya sundugumuz hizmetin daha düzenli bir biçimde işlemesi için
ChanAssistant isminde, basit fakat karmaşık algoritmaya sahip socket bir bot yazmıştık... Ve sonuçta amacımıza ulaşmış saatler süren ve sayılı kişilere açılabilen kanal açılım hizmetini kısa bir süreye indirip onlarca kişiye kanal açabilme imkanı ve açılan kanalları kontrolümüz altında tutabilme imkanını sağlamıştık... Botun ana mantıgı, başvurulan kanal isimlerini ve başvuran nickin kayıt tarihini baz alarak, nicki eski olan kullanıcılarımız öncelikli olarak başvurular degerlendirilip gerekli işleme konuluyordu...
Şimdi bu sistem üzerinde CR'deki web kontrol panelini örnek alarak, kısa süre önce başladıgım ve henüz tam olarak tamamlamadıgım yeni
ChanAssistant'ı biraz tanıtıp birazda görüntü vermek istedim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ChanAssistant 3.0 Özellikleri:
Her kanal founderine webte bir hesap açılarak, bu hesap üzerinden kanallarını web panellerinden kontrol edebilecekler.
- Kanalların çeşitli saldırılardan korunması için yazılmış olan güvenlik botlarının, kanal founderinin seçimi dogrultusunda kanala bot destegi verilebilecektir.
- Kanal sahipleri kanallarının kapanma sebeplerini bu panel üzerinden öğrenebilecekler ve yine bu panel üzeinden kanallarına verilen uyarıları takip edebileceklerdir.
- Kanal manager'i seçilebilecek.
- Kanal flood ve clone limitlerini belirleyebilecekler.
- Panel üzerinden kanallara greeting mesajları yazılabilecek.
- Sunucu üzerindeki kanallar ile ilgili IRC operatörlere mesaj bırakabilecekler.
- Web paneli üzerinden, yeni bir kanal açılabilecek.
- Yetki listesini düzenleyebilecek
- Kanal sahipleri için verilen global duyuruları panelden rahatlıkla görebileceklerdir.
- Kötü kanal korumasını kontrol edebilecekler... (ör: cinsellik kanalında bulunan bir kullanıcının kanala girmesini engelleyebilecekler...)
Şimdilik bunlar yapılabilecek... Tamamen bitene kadar bir kaç özellik daha ekleyebilirim belki...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.