Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2007, 21:39   #7
UnyE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soru Bankası (Set by UnyE)

Sorular..

Soru 1 : Bulunmuş olduğum tüm kanallardaki topiciğin hepsini büyük harfe nasıl çevirebilirim ?
Soru 2 : mIRC in Abook bölümüne hangi komutla geçiş yapabilirim ?
Soru 3 : mIRC in Abook (Adres Defteri) kısmında kayıtlı olan nicklerden " m " ile başlayan nickleri , #brunch kanalına yazdırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 4 : mIRC in Abook (Adres Defteri) kısmında kayıtlı bulunan nickler ile resimleri olanları ve bu resim dosyasının bilgisayarımın hangi dizininde olduğunu nasıl öğrenebilirim ?
Soru 5 : Kullanmış olduğum mIRC de; bilgisayarımda bulunan Hard Disk'imin (c sürücüsü), type (tip), free (Boş alan), label (etiket) ve size (Toplam alan) seçeneklerini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 6 : Bilgisayarımın " C:\ " sürücüsünün içindeki Mircturk.txt dosyasının büyüklüğünü ve kaç satır olduğunu, kullanmış olduğum mIRC de nasıl öğrenebilirim ?
Soru 7 : mIRC de log dosyalarının tutulduğu dizini ve mIRC klasörünün nerde olduğunu nasıl öğrenebilirim ?
Soru 8 : Bilgisayarımda, içinde *pr* geçen klasörleri mIRC in status ekranına listelemek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 9 : Kanalımda bulunan 4 adet voice li nicki, mirc klasöründe oluşturmuş olduğum kick.txt dosyasında bulunan her hangi bir satır ile kickleyip uzaklaştırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 10 : Bilgisayarımda bulunan " c:\blacklist.txt " dosyasında belirlemiş olduğum nickleri satır satır sıraladım. Bu dosyada bulunan nickleri kanalımın ban listesine nasıl eklerim ?
Soru 11 : Bulunduğum kanalların topiciğinde kaç adet *** sözcüğünün geçtiğini nasıl anlarım ?
Soru 12 : Bulunduğum Mircturk kanalında bulunan kullanıcıların nicklerinde b harfinin kaç defa geçtiğini nasıl anlarım ?
Soru 13 : X kanalında bulunan kullanıcılar y kanalına invite etmek istiyorum. Bunu Nasıl yapabilirim ?
Soru 14 : Kullanmış olduğum mIRC i ne zaman açtığımı, Bulunduğum IRC servere ne zaman girdiğimi ve Bilgisayarımı ne kadar zaman önce açtığımı nasıl öğrenebilirim ?
Soru 15 : $timestamp identifiers inin formatını status penceresine nasıl yazdırabilirim ?
Soru 16 : 5 nolu timer (Zamanlayıcı) da , hangi komut satırını uyguladığımı nasıl öğrenebilrim ?
Soru 17 : Mircturk adında oluşturduğum zamanlayıcının, belirtmiş olduğum sürenin bitmesine ne zaman kaldığını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 18 : Toplam kaç adet zamanlayıcı açtığımı nasıl öğrenebilirim ?
Soru 19 : Bulunduğum kanalda op durumunda iken; hangi komutu kanalda uygularsam , Kanal Nick listesinde bulunan Nickimin üstündeki nicklere +I (Invex) eklemiş olurum ?
Soru 20 : En son uyuladığım zamanlayıcının adını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 21 : 52000000 saniyenin ; kaç hafta, kaç gün, kaç dakika ve saniye denk geldiğini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 22 : Eğitim Kanalında b ile başlayan nickleri notify listeme eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 23 : 15 dakika içinde kurulmuş, 10 dakikadan daha once topiciği değiştirilmiş kanalları ve user sayısı 50 ile 100 arasında olan kanalları nasıl listelerim ?
Soru 24 : Kullanıcı sayısı 15 olupta “ a “ ile başlayan kanalları min max şeklinden nasıl listelerim ?
Soru 25 : Kanalımda “/mode #kanal +e murat “ komutunu uygulayıp, akick listesinde bulunan murat nickinin kanala girişine izin vermiş olurmuyum ? Neden ?
Soru 26 : Kanalıma registersiz nick lerin hiç bir şekilde kanal içinde op olmasınlar. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 27 : Kanal dışında bulunan kullanıcıların, kanalıma info komutunu uyguladıklarında çıkan kanal bilgilerindeki topic satırının gözükmesini istemiyorum. Set komutunu kullanmadan bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 28 : Kanalımda " helper " identine atılan akickin , kim tarafından atıldığını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 29 : Kanalda set komutunu kullanma yetkisine sahip olmayan, 999 access seviyesine sahip yetkili bir kullanıcıyım. Kanal içinde bulunan registerli Mircturk nickine geçiçi op vermem durumunda, chanserv vermiş olduğum bu opu geri alıyor. Bu kayıtlı kişiye kanal içinde op vermek için hangi komutu uygulamam gerekir ?
Soru 30 : Sysop, #mircturk kanalında bulunanlar hariç, sunucudaki tüm kullanıcıları nasıl listeleyebilir ?
Soru 31 : Kanalıma her giren kullanıcı op oluyor. Fakat kanal içinde registersiz bir nicki , deop edip akabinde kendisini op veremiyorum. Vermiş olduğum bu op (+o) u chanserv geri alıyor. Kanal içinde bu kişiye nasıl op verebilirim ?
Soru 32 : Kanalıma gelen yetkili kişilerin, nicklerini identify (şifreli tanıtma) yapmaması durumunda bile kanalımdaki yetkilerini alabilsinler. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 33 : Kanalımıa info çektiğimde, özellikler bölümünde retention yazsının gözükmemesi için hangi komutu uygulamam gerekir.
Soru 34 : /cs info #kanal all komutunu kanalıma uyguladığımda, çıkan bilgi satırlarında kanalıma daha once atamış olduğum email adresini ben bile göremeyim. Bunu hangi komut ile yapabilirim ?
Soru 35 : /cs info #kanal all komutunu kanalıma uyguladığımda, çıkan bilgi satırlarında kanalıma daha once atamış olduğum email adresini sadece ben görebeliyim. Başka kullanıcı kanalıma info komutunu uyguladığında, email satırı çıkmasın. Bunu hangi komut ile yapabilirim ?
Soru 36 : Kanalım bazı levels özellikleri şöyledir. ( q: 50 ) , (Autoprotect : 50 ) , (Autoop : 50 ) , (Autohalfop : 50 ) ve (Autovoice : 50 ) . Kanalımda yetkili olan MircTurk nickinin access erişim seviyeside 50 dir. Bu mircturk nickli kişi kanalıma girdiğinde hangi yetki kiplerini almış olur ?
Soru 37 : Kanal Acces Listesinden 1000 erişime sahip olmama rağmen, kanalda kısıtlı erişim mevcut olduğundan dolayı giremiyorum. Bunun ne gibi bir açıklaması olabilir ?
Soru 38 : Nickime gelmiş en son notu nasıl okurum ?
Soru 39 : Nickime yeni gelmiş notları nasıl okurum ?
Soru 40 : 1 ile 10 arasındaki notlarım ile 15 ve 20 nolu notlarımı önce listelemek sonra silmek istiyorum ?
Soru 41 : Yetkisiz bir kanalda; operatörler tarafından " /mode #kanal +iIbe birisi*!*@* *!*@* ~r:helper " komutu uygulandıktan sonra kanaldan atıldım. Sunucudan kopup tekrar bağlanmadan, bu atıldığım kanala nasıl girebilirim ?
Soru 42 : #Brunch Kanalıma, sadece " /who +cuhn #Mircturk ???* ????* ?????* " komutunda çıkan kullanıcıların kanalıma girmesi için hangi komutu uygulamam gerekir ?
Soru 43 : Kanalıma nickinin ilk iki harfi “MT” , 5. harfi ile sondan 5 harf ne olursa olsun ama sondan 2 harf “MT“ olan nickler,en az 5 harfli ident ve hosta sahip kullanıcları, kanalıma kalıcı olarak girişini engellemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 44 : Bir kullanıcı Mircturk kanalına 15 saniye içinde en fazla 2 adet notice gönderebilsin. Bunu kalıcı olarak nasıl yapabilirim ?
Soru 45 : Kanalıma, sadece Mircturk Networkunda bulununan her hangi bir kanalda +q kipinde bulunan kullanıcıların girişine nasıl izin verebilirim ?
Soru 46 : +T modesini almış Math nickinin away olup olmadığını, who ile başlayıp yada içinde "who" kelimesi geçen komutları kullanmadan nasıl anlarım ?
Soru 47 : Bulunduğum sunucuda irc.mircturk.com linkinden bağlanan bir kullanıcı olarak, irc2.muhabbet.net linkinden bağlanan kullanıcının iddle süresini IRCd tabanlı komut ile nasıl öğrenebilirim ?
Soru 48 : "/ms send KazeeW Merhaba.. " komutu ile KazeeW arkadaşıma mesaj göndermek istediğimde; " Notunuz KazeeW nick'ine gonderilmistir.. " demesine rağmen, sunucuda KazeeW nickine mesajın gelmemesinin nedeni ne olabilir ? (KazeeW nickinin ms info bilgisi şöyledir;-MemoServ- Not limiti: 20. -MemoServ- Yeni not geldigi, yeni baglandiginizda ve ya yeni not gelir gelmez bildirilecek.)
Soru 49 : Kanalımda " <IRC> Facia: selam " yazısı çıkıyor. Kanalımda bu satırın çıkma nedeni ne olabilir ?
Soru 50 : Kanalımda bulunan 999 seviyedeki Mircturk nickine ," /mode #kanal +qao-oaq Mircturk Mircturk Mircturk Mircturk Mircturk Mircturk " komutunu uyguladığımda, Mircturk nicki (-q) ve (-a) konumuna geçtiği halde diğer kipin (+o) chanserv deaktif olmasına izin vermiyor. Bunun ne gibi nedenleri olabilir ? Açıklarmısınız.

Not : 41-50 Sorular, MT HElper Seçme Sınav Sorularıdır.

Cevaplar...

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
Cevap 1 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $comchan($me,0) { topic $comchan($me,%UnyE) $upper($chan(%UnyE).topic) | inc %UnyE } Cevap 2 : /abook (/abook -wncl [nickname] ; w : whois , n : notify , c : control ve l : colors tabs ) Cevap 3 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $abook(0) { msg #brunch $abook(m*,%UnyE).nick | inc %UnyE } Cevap 4 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $abook(0) { echo -a $abook(%UnyE).nick ; $abook(%UnyE).picture | inc %UnyE } Cevap 5 : //say Tip : $disk(c:).type , Boş alan : $disk(c:).free , Etiketi : $disk(c:).label , Toplam Alan : $disk(c:).size Cevap 6 : //say Mircturk.txt dosyasının büyüklüğü (kb) : $file( c:\Mircturk.txt).size , Mircturk.txt dosyasında toplam satır adeti : $lines(c:\Mircturk.txt) Cevap 7 : //say Log dizini : $logdir , Mirc Dizini : $mircdir Cevap 8 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $finddir(c:\,*pr*,0) { echo -s $finddir(c:\,*pr*,%UnyE) | inc %UnyE } Cevap 9 : /timer 4 0 //timer 1 1 /kick #kanalım $nick(#kanalım,$ltimer,v) $read(kick.txt) Cevap 10 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $lines(c:\blacklist.txt) { mode #kanal +b $read(c:\blacklist.txt,%UnyE) | inc %UnyE } Cevap 11 : //var %UnyE 1, %a 0 | while %UnyE <= $comchan($me,0) { %a = %a + $count($chan(%UnyE).topic,***)) | inc %UnyE } | echo -a %a Cevap 12 : //var %UnyE 1 , %a 0 | while %UnyE <= $nick(#mircturk,0) { %a = $calc(%a + $count($nick(#mircturk,%UnyE),b)) | inc %UnyE } | echo -a %a Cevap 13 : //var %n 1 | while %n <= $nick(#x,0) { invite $nick(#x,%n) #y | inc %n } Cevap 14 : //say Mirc in açılış zamanı : $uptime(mirc,1) , IRc Servera Giriş Zaman : $uptime(server,1) , Bilgisayarımın açılış zamanı : $uptime(system,1) Cevap 15 : //echo -s $timestampfmt Cevap 16 : //echo -s $timer(5).com Cevap 17 : //echo -s $timer(mircturk).secs Cevap 18 : //echo -s $timer(0) cevap 19 : //var %UnyE $calc($nick(#,$me,a)-1) | while %UnyE >= 1 { mode # +I $nick(#,%UnyE) | dec %UnyE } Cevap 20 : //echo -s $ltimer Cevap 21 : //echo -s $duration(52000000) Cevap 22 : //var %UnyE 1 | while %UnyE <= $fline(#eğitim,b*,0,1) { notify $nick(#eğitim,$fline(#eğitim,b*,%unye,1)) | inc %UnyE } Cevap 23 : /raw list C<15,T>10,>50,<100 Cevap 24 : /list –min 15 –max 15 #a* Cevap 25 : Exceptions listesinde bulunan murat nickli kişinin, sadece kanalda ban durumunda olması durumunda kanala girişi sağlanmış olacaktır. Fakat akick listesinde bulunan murat nickinin girişini, ancak akick listesinden silinmesi durumunda gerçekleşecektir. Akick servisler tarafından gerçekleştiği için +e nin bir geçerliliği olmıyacaktır. Cevap 26 : /cs set #kanal secureops on Cevap 27 : /mode kanal +s yada /mode kanal +p , /cs set #kanal mlock +ps (kanalı +p yada +s moduna aldığımızda info da cıkan bilgide topic kısmı gözükmiyecektir. ) Cevap 28 : /cs akick #kanal view *!helper@* Cevap 29 : Kanalda secureops opsiyonu açık olduğundan; kayıtlı mircturk nickline 1 access bile eklenmesi durumunda, kanalda nicke geçici op verilmesine olanak sağlamış olur. /cs access #kanal add mircturk 1 Cevap 30 : /who -c #MircTurk Cevap 31 : /cs set #kanal secureops off Cevap 32 : /cs set #kanal secure off Cevap 33 : /cs set #kanal keeptopic off Cevap 34 : /cs unset #kanal email Cevap 35 : /cs set #kanal hide email Cevap 36 : Leves de belirtilen özelliklerin değerleri, access değerine eşit olduğu için bu ozelliklerden koruma kipleri olan +q ve +a dan sadece birisini alırsınız. Buda +q kipi olur. Aynı şekilde diğer yetki kiplerinden +o +h ve +v kiplerinden bir tanesi almış olup , +o kipini almış olur. Kanala girşinde ise, +qo kipini sahip olmuş olur. Cevap 37 : Kayıtsız bir nickte kanal için en üst seviye olan 1000 erişimi, kanalı identify (kanala kendini şifre ile tanıtma) yaparak sahip olabilirsiniz. Nickiniz kayıtsız olduğu için, kanalda kullanabilcek hiç bir özellikten faydalanamazsınız. Kanalda sadece drop komutunu kullanmaya yetkili olursunuz. Bu yüzden restricted (kısıtlı erişim) olan bir kanala girişiniz Kabul edilmiyecektir. Cevap 38 : /ms read last Cevap 39 : /ms read new Cevap 40 : //ms list 1-10,15,20 | ms del 1-10,15,20 Cevap 41 : //nick birisi | setname helper | join #kanal Cevap 42 : /mode #Brunch +be * ?????*!???*@????* Cevap 43 : /cs akick #kanal add MT???*???MT!?????*@?????* sebep Cevap 44 : /cs set #mircturk mlock +f 2:15 yada /cs set #mircturk mlock +f [2t]:15 Cevap 45 : /mode #kanal +be * ~c:~#* Cevap 46 : " /userip Math " yapıp burda çıkan bilgi satıranda (
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) + değeri var ise away değil, - değeri var ise away durumundadır. Aynı şekilde " /userhost Math " komutu içinde geçerlidir. Cevap 47 : /whois irc2.muhabet.net nick yada /whois nick nick Cevap 48 : /ms set forward on (Ms info bilgisinde görüldüğü gibi notify kısmında, nickin memo almasını haberder edemiyecek bir engel durum söz konusu yoktur. Sunucuda KazeeW nickine memo gelmemesinin nedenide, gelen memoların mail bölümüne forward lı olmasıdır.) Cevap 49 : Kanalda +u modesi ile +m modesi aktif olması durumunda; Facia nickinin kanala göndermiş olduğu mesaj, Facia nicki ile aynı linkten giren yetkililere " <IRC> Facia: selam " şeklinde gözükecektir. Cevap 50 : Kanalının mod koruması (enforce) aktif durumunda. Mod koruma kişinin access seviyesi, auto seviyesine kadar olanını korur. Burda autoop seviyesini koruduğu için bunun üzerinde olan autoprotect ve q levels seviyeleri sadece founder e bırakılmış durumundadır. Bu yüzden 999 access li MircTurk nicki kanala girişte +o ile girip, sadece bu kip ve altındakilerinde mod koruma devreye girer.

Konu ad3m tarafından (13 Kasım 2007 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver