Okan Savcı Şiirleri
Cüzdanımda Resmini Buldular Gözlerin hep o uğursuz mevsimde girdi Penceremden içeri... Önce duvarlarda sonra yastığımda Ve nihayet evimin her köşesinde fark ettim seni..... Sokaklara düstüğümde Yanımdan geçen sendin...... Sendin caddelerde yürüyen Konusurken insanlarla ordan burdan Gülümsediğim yüzlerde beliren yine sendin........ O kadar çok gördüm ki seni başka suretlerde Kaçarsın diye korkundan Adam akıllı bir -merhaba- diyemedim...... Yokluğun beni hiç rahat bırakmadı Ben ne zaman sevsem Ya da sevmeye kalksam birini Araya girerdi gölgen Azılı bir katil gibi...... Kim öpse beni Ya da kim benimle sabahı bulmaya kalksa O terli gecenin sonunda Hep yüzümde görüyorlardı gözlerini.. Geceyi paylaştığım her hangi birinin Yüzüme bakıp: -seni geçmişinden kıskanıyorum- deyip Bana sırtını dönmesi bu yüzdendi belki...? Seninle aşkı yasarken aklıma gelen O septik düsünceler Senden sonrasında hiç rahatsız etmedi beni...... Her hangi bir şüphe duyduğumda Ya da beynime -acaba- diye bir soru düştüğünde Hiç oralı olmadım..... Yani işkillendiğimde sevdiğime karşı Kendimi hiç yormadım... Gittim ilk önce ben aldattım! Artık yorulmuştum Guvensizliğe karşı soruların cevabını aramaktan...... Bu günahım senin omzuna kaydedildi esmer'im! Çünkü sen bana İnsanlara güvenmemeyi öğretmiştin... ........ Senden sonra yasadığım ilk sevdada Bayağı zorlandım Yani zaman aldı başka dudaklara alışmak Ya da Başka bedenlerde yeniden doğmaya çalışmak...... Güzelliğinle donattığım albümü kıskandılar Evet kıskandılar geceleyin Yüzüme yansıyan gülüşünü....... Seni onlara anlatamadım Sustum sadece.. Cüzdanımda dün gece resmini buldular........ ........ Ben..... Yani ben terlemek istemezdim Başka bedenlerin içinde Ah sevdiğim Beni Benim bile hosuma gıtmeyen gecelere sürükledin Oysa sadece seninle bulmak isterdim şafağı Seninle uyanmak isterdim En güzel sabahlara! Olmadı esmer'im..... Şimdi başkaları günaydın diyor bize her sabah..... ...... Tahmin edemeyeceğin kadar yorgunum Sevmeler ve sevilmeler Bana göre değil artık...... İşte şimdi hayata daha çok yakışıyor bu suskunluğum Ve sana hiç benzemese de Ben sadece cocukluğundaki yüzüne vurgunum.... (sayın akif oktay'ın -sen giderken-adlı şiir albümünde yorumlanmıştır) Okan Savcı |