Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Temmuz 2007, 17:41   #1
VoLaTiLe
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Server Korumasindan Ilallah

Merhaba arkadaşlar, aslında bunu dün akşam düşünüp paylaşmak istedim.

Çoğu IRC server'ı kullanıcınını yazdığı bazı mesajları, spam/reklam olarak algılayıp karşı tarafa gönderilmesine izin vermemektedir.

Örneğin IRC.showtvnet.com(reklam amacı taşımadan) sunucusu "çocuğum" kelimesini spam/reklam ile karıştırıp(belki algılayıp) karşı tarafa gönderilmesine izin vermiyor.

İşte bu aşamada şöyle birşey olabilir mi;

Kullanıcı mIRC'i açıp, bağlandığı server'da böyle bir koruma var ise, add-on'u aktif hale getirecek(daha sonra isterse kapatabilecek) sunucuda yasaklı olan kelimeleri add-on'un hafızasına kullanıcı tanımlı olarak(kendisi) girecek ve bu mesajların karşı tarafa iletilebilmesi için mesajların arasında boşluk ve ya başka bir algoritma koyup, tanınmaması için düzelttikten sonra karşı tarafa yollayacak.

Mesela şöyle;

Connected irc.abc.com [bağlandık]
/on SmartMessage [bu sunucuda yasak olduğu için korumayı açtık]
/panel [paneli açtık]
!ekle çocuğum[sunucuda yasaklı olan "çocuğum" hitabını ekledik]
/query nick [bir kullanıcının özeline gidiyoruz]
<ABC> n'haber ç o c u k? [yasaklı kelimeyi boşluk bırakarak karşı tarafa iletti]

ya da;

<ABC> n'haber çoc uk?

ya da;

<ABC> n'haber çocu k?

gibisinden...

NOT: Biliyorum sanki biraz isterik gibi oldu ama; gerçekten benim ve diğer kullanıcıların işine yarayabilecek bir nitelikle. Her ne kadar kodun tamamını yazmazsanız(yazsanız daha makbule geçerdi)kendimiz geliştirebilmek için biraz detayını açıp, yardımcı olursanız sevinirim.

Okuyan, okumayan, ilgi gösteren, göstermeyen, cevap veren, vermeyen herkese şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver