Cevap: Cevizdeki Sır
Cevizin Faydaları Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir"açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Damar sertliğini önler. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Enerji sağlar. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Verem mikrobuna karşı korur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir. |