Ajoinde kanal sırası ile ilgili
Merhaba arkadaşlar ajoinle ilgili birşeyler sormak istiyorum. Ajoin kanallarını ben unrealircd.conf un içinde şu şekilde belirttim ; auto-join "#Askyeli,#muhabbet,#zaman,#alemcafe,#bulmaca" ;
sunucuma bazı web siteleri, appletimi kullanarak kullanıcılarını yönlendirdi, onlarda benim appletimi alarak kendilerine göre bazı yerleri editlediler, mesela bir web sahibi eschattin bağlanacağı kanalları şu şekilde belirtmiş
#alemcafe #zaman#askyeli#bulmaca#muhabbet , fakat onun web sayfasından bağlanan kullanıcı, kanalların sıralanışını doğal benim ajoine eklediğim sırada görüyor. Yani bir nevi eschate eklenen kanallar birsey ifade etmiyor en azından sıralanış olarak.. Fakat web sayfası sahibi, kendi web sayfasından giren kullanıcının ilk olarak kendi kanalına yani #alemcafe kanalına girmesini istiyor. Tabii sunucu eschate değil de ajoine bakarak kanalları sıraladığı için ilk olarak #Askyeli kanalına bağlanıyor. Soruma gelince sunucudaki ajoini kaldırmadan, web sayfaları kanal sıralanışlarını kendileri belirleyebilirler mi? yada baska bir değişle ben böyle bir seyi sunucudan uygulayabilirmiyim?
__________________ Our brain is Our Weapon |