|
Alıntı: |
Neden saçma olduğunu da söylemen ve aksini ispat etmen gerekir ki nazarımızda söylediklerin bir değer kazansın.
|
nazarında değer kazanmak önemsiz yada nazarınız da önemli olan bir sey var ki oda bilgi! din doğmatiktir. istersen algılamanı düz yöne çevirir kazanırsın istersen ters yonden bakar şirke girersın. ne demek istedim örnek vereyim : ünlü Türk düşünürü benım ıdollarımdan biri olan sayın Hüseyin Nihal Atsız demişki " birgün ruslara Allah'ın gazabı inmezse ondan daha büyük olan Türkün gazabı inecektir " . şimdi bu cumlede Atsız Hoca Allah'ın gazabını Türkün gazabından küçük mü görmüş ( tövbe haşa ) tabiki hayır. bu cümleyi anlamak için işte önem arz eden " bilgi " yi bilmek gerekir. aslında senınle " Türkçülük " olarak çoğu görüşümüz uyuyo Muhammed ama sen " Seyid Ahmed Arvasi " hoca ile " Hüseyin Nihal Atsız " hocayı sentezleyip Türk-islam ülküsünü kabul etmek yerıne belkı kolay olan sadece Türkçülük kavramını seçiyorsun. keşke db ler gerı alınmasaydı sana bir çok örnek gösterirdim aslında senle yasadığımıx dıyaloglardan hep aynı seyi yaşıyoruz çunki . Türkçülüğüne lafım yok da seni birgün " orta asyada ilahiyat fakültesnde okurken görmek isterim " cumleyi iyi analiz et ...
" Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin " derken ben şunuda eklerim " Benim kavgam Allahsızın Tanrısıyla "