Eveet uzun süredir tcl ile bişeyler yazmamıştım ama biraz uğraşınca oldu
Kodu:
#Aşağıdaki kısım botun özeline ne yazınca komut olarak
#algıalyacağını belirtir !/ şifreniz sajoin nick #örnek
#yazdığınızda şifrenizden sonraki kısımı uygular Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
set Command "!/"
#şifreniz
set Password "Alience"
#aşıdaki kısımı ellemeyin
bind msg - $Command getsetcommand
proc getsetcommand {nick uhost hand arg} {
global Command
global Password
if { $arg == "" } {
putserv "PRIVMSG $nick :Kullanılışı: $Command <Şifreniz> <Komut>"
return 0
}
set tempcomma [lrange $arg 1 end]
if { $tempcomma == "" } {
putserv "PRIVMSG $nick :Kullanılışı: $Command <Şifreniz> <Komut>"
return 0
}
set temppass [lindex [split $arg " "] 0]
if {[strlwr $temppass]==[strlwr $Password]} {
putserv "$tempcomma"
return 1
}
putserv "PRIVMSG $nick :Şifreniz Hatalı!"
return 1
}
putlog "Text to Command v1.0 By Alience"
senin istediğin komut için !/ Alience sajoin nick #örnek tabi Alience kısmı şifen boylece istediğin komutu uygulatabilirsin bu arada senin aradığın
$1 dediğin kısım için mirc nin $gettok gibi fonksiyonunu kullanmamız gerekli idi
[lindex [split $arg " "] 0] bu $1 yerine kullanabiliriz yani elimizdeki stringi " " boşluğa göre ayırıyor split ediyor ve ilk kelimeyi alıyoruz 0 yerine 1 yazsaydık 2. kelimeyi alıcaktık
[lrange $arg 1 end] ta yine mirc nin $gettok fonksiyonunun 1- kısmı ile aynı yanı 1 kelimeden itibaren tüm hepsini al tabi 0 ilk kelimemiz oradaki 1 de 2. kelimemiz oluyor nedenine gelincede passı gormesini istemeyiz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ayrıca mesaj yazdırmak istiyorsan birisine !/ Alience PRIVMSG nick :mesajın gibi yazmalısın nede olsa irc serverleri bundan anlıyor ve mirc gibi onu sadeleştrecek client yok ek olarak senin istediğin kodu herkez kullansın diyorsan cok basit olarak
bind msg - sajoin getsetcommand
proc getsetcommand {nick uhost hand arg} {
putserv "$arg"
return 1
}
yeterli idi ama ben sana yukardaki kırmızı olanı tavsiye ediyorum kolay gelsin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |