Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2007, 12:19   #16
Enchanting
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Halk Secerse Aday Yine Gül

Bizim milletimiz siyaseti gerçekten iyi takip ediyor bakıyorumda
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Genelkurmay bir açıklama yapıyor (bir gazete haberine göre), şu şöyledir bu böyledir, bunu yaptılar şunu çizdiler.. Devamında Anayasa Mahkemesi'nden bir karar çıkıyor: "Cumhurbaşkanlığı için 367 oy şart." Bu bence tamamen saçmalık. Sık sık gazete okuyan yada haberleri takip edenler bilirler. Bu 367 oy olayı neden Süleyman Demirel zamanında yapılmadı? Yada bir Turgut Özal döneminde? Neden şimdi?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Genelkurmay'ın yaptığı o açıklama resmen, "Bu adamlar (Ak Parti vekilleri) gelmesinlerde başa, kim gelirse gelsin." Neden efendim? Bir cumhurbaşkanın, bir başbakanın eşinin başı nasıl kapalı olabilir? Kısacası dindar bir lider istemiyorlar. Peki yine soruyorum: Türkiye madem demokratik bir ülke, neden özgürlük kısıtlanmaya çalışılıyor? Dil, din, ırk ayrımı yapılmıyordu hani? Hadi bunuda geçtim, dinimiz (dinle uzaktan yakından alakalı yok zaten) bize "Baştakini sayın." buyur muyor mu? Laiklik diye bağırıp çağırılıyor ancak laiklik kavramını henüz idrak edememiş bu kişiler. Günümüzde o kadar değiştirilmiş ki bu kavram, artık neredeyse (%99 a yakını müslüman olan bir ülkede) "müslüman olmak suçtur" halini almış.

Uzatmış olacağım ama, geçenlerde internette Sn. Toktamış Ateş'in (Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi) bir yazısını okudum ve hayran kaldım. Tamamını yazmaya lüzum görmüyorum, ilgili satırları yazayım. "... Sn. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını bende istemiyorum. Ancak zaten bu insanları meclise bizim halkımız seçmedi mi? Halkımızın oylarıyla iktidar olmadılar mı? Halkı temsil etmek için getirilmediler mi başa? E cumhurbaşkanını da işte o insanlar seçiyor. Her ne kadar istemesem de, Sn. Gül'ün cumhurbaşkanı olursa bunu saygıyla karşılayacağım." Ne kadar güzel, mantıklı konuşmuş bence. AKP'yi iktidara getiren zaten bizim halkımız. Neymiş efendim? Cumhurbaşkanını halk seçecekmiş.
Gerçekten Türkiye'nin durumu içler acısı. Türkiye düşünülmüyor bu savaşta. Umarım bir nebze olsun beni anlamışsınızdır. Ve lütfen cümlelerim yanlış anlaşılarak yorum yapılmasın. Anlatmak istediklerim gayet açık..

Ve burada bazı başlıklarda ilginç şeylerle karşılaşıyorum, adam Türkçe'sini, dilini doğru düzgün kullanamıyor ama Türkiye'yi savunuyor. Önce dilini düzgün kullanmayı öğrenip, sonra muhalefet yapıyorum diye geçin.

Sürç-i lîsan ettiysem affola..
Sevgiler..

Konu Enchanting tarafından (10 Mayıs 2007 Saat 12:38 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver