Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: 100 Adet Soru ve Cevap ( Set by UnyE)
Sorular
Soru 1 : Bir arkadaşım tavsiyesi üzerine, kanalımda flod yapılmaması için ” /mode #elma +f 2:5 “ komutunu aldım. Bana verdiği bu komutun bir geçerliliği olabilir mi ? Eğer var ise arkadaşım verdiği bu komutu açıklarmısınız ?
Soru 2 : Kanalım olan #ayna kanalına sadece, #Muhabbet kanalında bulunan, “&” ve “ ~ “ prefixine sahip kullanıcıların girebilmesini istiyorum. Kanalıma gelen kişilerin, otomatik voice verilmesini client tabanlı hangi komutla sağlamış olabilirim ?
Soru 3 : “ /ison foryou “ yapıp foryou nickli arkadaşımın online olduğunu öğrenmiş oldum. Kendisine, hiç bir kanala girmeden ve “/query ” penceresi açmadan notice gibi uyarı modunda “selam kanka “ mesajını atmak istiyorum. Bunu şu anki bulunduğum posizyonda nasıl yapabilirim ?
Soru 4 : Bulunduğum kanallardaki pencereler ve status penceresi hariç, sadece tüm özellerimde bulunan yazılanları nasıl temizlerim ?
Soru 5 : Bulunmuş olduğum bir kanalın exceptions , invex ve ban listesindeki ekli kullanıcıların listesini nasıl alabilirim ?
Soru 6 : Kanalda sadece ben varken hangi komutu uygularsam ? Sonraki girişlerde #MircTurk kanalında bulunan kullanıcıların; whois bilgilerinde kanalları gösteren satırda, #MircTurk kanalının ilk girilen posizyonunda olmasını sağlamış olurum ?
Soru 7 : ” /Silence + “ yapıp tüm özelimi kapattım. Ama fikir değiştirip Geveze nickli arkadaşımı koruma altına almak istiyorum, yani sadece o ozelime yazabilsin. Nasıl yapabilirim. ?
Soru 8 : Nickimi access erişim ile tanıtıp, yetkili olduğum bir kanalda (access erişime sahip olduğum) op konumuna geçtim. Bu şekilde kanalın son kullanma tarihindeki satırın değişmesini sağlamış olurmuyum ? Neden ?
Soru 9 : Kanalımın giriş mesajında bulunan yazıyı nasıl kaldırabilirim ?
Soru 10 : Kanalıma, “ h” “e “ “ l” ve “ p “ nickleri ile nickinin içinde sayı karekteri bulunan nickler kanalıma girmesin. Bunu mode komutu ile yapabilirmiyim ? Nasıl yaparım ? Neden Yapamam ?
Soru 11 : Kanalımda, MircTurk nick ine kalıcı olması şartıyla yetki vermek istiyorum. MircTurk nickinin kanalıma +ao kipini alarak giriş yapmasını, yeni kurmuş olduğum kanalımda bunu nasıl yaparım ?
Soru 12 : #Mircturk kanalıma gelen 7. kişi ve sonrasının diğer kanalım olan, #Sohbet kanalına yönlendirilmesini istiyorum. #Sohbet kanalına gelen herkezin, +h (halfop) kipini almasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 13 : Kanalıma ping atılmasını ve sysop_ altı kullanıcıların giriş yapmasını istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 14 : Kanalıma gelen bir kişinin, 1 dakika içinde sadece 1 defa giriş yapmasını istiyorum. Bunu hangi komut satırı ile yapabilirim ?
Soru 15 : “ /whois nick “ yaparak, belirtmiş olduğum nickin whois bilgilerinde giriş yaptığı linki göremedim. Bunu görme imkanım nasıl olur ?
Soru 16 : Sahibi olduğum kanalda; " h " nickine voice, " e " nickine protect (koruma) ve " L" nickine de halfop vermek istiyorum. Ayrıca kanalımda op durumunda bulunan " p " nickinin opunu geri almak için hangi komut satırını kanalıma uygulamam gerekir ? Bunu tek bir komut halinde nasıl gerçekleştirebilirim ?
Soru 17 : Kanalımı +i moduna alıp, identi MircTurk olan kullanıcılarının, bundan etkilenmemelerini istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 18 : X Y ve Z nicklerinin iddle sürelerini tek bir komutla nasıl görebilirim ?
Soru 19 : “/version “ komutunu uygulayıp status penceremde çıkan sununucu bilgilerindeki “ WALLCHOPS “ özelliği neyi ifade ediyor ?
Soru 20 : 1 dakika once uygulamış olduğum “ /timerozelemiherkezekapatiyorum 1 600 /silence + “ komutunda belirtmiş olduğum sürenin dolmasını beklemeden, timer komutunun hemen uygulanmasını, bu zamanlıyıcı kapatmadan nasıl yapabilirim ?
Soru 21 : Kullanmış olduğum nick “ /ns set secure off “ durumunda iken, kulllanmış olduğum nick üzerinde “//ns set kill immed | /ns access add *@* “ komutunu uyguladım. Sunucudan kopup tekrar bağlandığımda ne gibi durumla karşılaşabilirim ?
Soru 22 : Nick şifremi 20 saniyede giremediğimden dolayı guest1524584 durumunu aldım. Enforcer da askıda kalan nickimi hangi komutla enforcer dan kurtarabilirim.?
Soru 23 : “ /raw list >12,<60,C15,T>10,!#*help* “ komutu ile hangi kanalları listelemiş olurum ?
Soru 24 : mIRCTurk sunucusunda, bir kanalda atılabilecek maximum +b,+e,+I sayısı kaçtır ?
Soru 25 : RealNamesi “ MircTurk “ olan yetkisiz kullanıcıların, kanalımda konuşmasını ve nick değiştirmesini istemiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Soru 26 : : Kayıtlı MircTurk nicki haricinde kanalıma gelen herkezin, kanalıma girişlerinde +q (founder) kipini almasını istiyorum. MircTurk nickinin kanalıma girişini kısıtlamadan bunu nasıl gerçekleştirebilirim ?
Soru 27 : Kanalımda akick listesine kaç giriş olduğunu en sağlıklı şekilde nasıl görebilirim ?
Soru 28 : Kanalıma daha önce atamış olduğum successor nickini kaldırmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Soru 29 : User sayısı 15'un üzerinde ve 30'nin altında olan kanallar, 10 dakikadan daha önce kurulmuş kanalları ve son 10 dakika içinde topici değişen kanalları nasıl listeleyebilirim ?
Soru 30 : “/timer “ komutu ile başlatmış olduğum zamanlıyıcıların en sonuncusunu, hangi identifieri yazıp tab tuşuna bastığımda bu değeri görmüş olurum ?
Soru 31 : #help kanalında, Helper.mIRCTurk.com hostuna sahip olmayan en az 5 harfli nickleri nasıl listelerim ?
Soru 32 : eurasia.mIRCTurk.com linkinden bağlanıp #istanbul kanalındaki Network adminlerini nasıl listeleyebilirim ?
Soru 33 : Kayıtlı MircTurk nicki haricinde kanalımın access listesine herkez bakabilsin. MircTurk nicki ise, kanalda hiç bir yetkiye sahip olmadan kanaldan kick yolu ile yetkisiz bir kullanıcıyı atabilsin. Bunu nasıl yapabilirim ?
Soru 34 : “ /mode #kanal +beIi * * * “ komutu ile kanalımda bulunan herhangi bir kullanıcıyı kick yapamam durumunda, kanaldan atılan kullanıcı kanala girebilir mi ? Neden giremez ? Neden girebilir ?
Soru 35 : Kısıtlı erişimin mevcut olduğu bir kanalda, “/cs identify #kanal şifre “ komutunu uygulayarak kanalda en yüksek düzeyde erişim kazandım. Kanalda akick yetkisine sahip olan bir kullanıcının ” /cs akick #kanal enforce “ komutundan etkilenip kanaldan banlanıp atıldım. Auto Kick listesinde olmama ve kanalın şifresini girdiğim nickle kanalda bulunmama rağmen, bu enforce komutundan etkilenmemin nedeni ne olabilir ?
Soru 36 : İdentinde “ab” geçenlerin girişini kalıcı olarak engellemek istiyorum. Sadece bu girişine izin vermediğim ” ab “identli kişinin, kim tarafından izin verilmediğine ve ne zaman eklendiğini görmek için hangi komutu kanalıma uygulamam gerekir ?
Soru 37 : Kayıtlı MircTurk nicki haricinde kanalıma gelen herkezin, kanalıma girişlerinde +v (voice) kipini almasını istiyorum. Access listesi boş olan kanalımda, MircTurk nickinin kanalıma girişini kısıtlamadan nasıl yaparım ?
Soru 38 : “ /mode #kanal +bIi * * “ komutunu kanalıma uygulayıp kanaldan birini atmam durumunda, atılan kullanıcının kanala girişine izin vermiş olurmuyum ? Neden ?
Soru 39 : #oyun kanalında; nicki Mt , identi helper olan , hostu foryou olmayan kullanıcıları nasıl listelerim ?
Soru 40 : +o flag ına sahip Sysop ; Realname kısmı, 3 harfli olanları hariç tüm kullanıcıları nasıl listeleyebilir ?
Soru 41 : Serviceslerin saattini nasıl öğrenebilirim ?
Soru 42 : Kanalımda " /mode #kanal +oo Malthus UnyE " komutunu uyguladğımda, Malthus nickine op verebildiğim halde UnyE nickine vermiş olduğum opu chanserv geri alıyor. Kanalımda bu 1 access li iki nickten UnyE nickine op verememe nedenini nasıl acıklarsınız ? Bu olayda kanalımda hangi özelliklerin aktif olduğunu kesin bir dille soylebiliriz ?
Soru 43 : En az üç harfli nicklerden sondan bir onceki harfi a olanların kanala girişlerini kalıcı olarak kısıtlamak istiyorum. Nasıl yapabilrim ?
Soru 44 : Kanalımdaki auto kick listesinin toplam sayısını nasıl öğrenebilirim ?
Soru 45 : Kısıtlı erişimin mevcut olduğu kanalımda nick değişen kişilerin kanaldan atılmasını nasıl sağlarım ?
Soru 46 : Kanalımdaki tüm kilitli modeleri nasıl serbest bırakabilirim ?
Soru 47 : Kanalımda topic kilidi off (deaktif) durumunda. Kanalıma atmış olacağım topiciğin, hiç kimse tarafından değişmemesini nasıl sağlarım ?
Soru 48 : Kanalda uygulamış olduğum " /mode #kanal +qaohv UnyE UnyE UnyE UnyE UnyE " bu komutta hemen akabinde " /mode #kanal -qaohv UnyE UnyE UnyE UnyE UnyE " komutunu uyguladığımda, UnyE nickinde voice (+v) kipi haric diğerlerin deaktif olmasının nedeni ne olabilir ?
Soru 49 : Kısıtlı erişimin mevcut olduğu Kanalımda, aop yetkili UnyE nickinin kanala girmesiyle chanserv tarafından atılması bir oluyor. Akick listesinde olmayan UnyE nickinin, "/ns info unye " komutu ile online olarak gözükmesine rağmen kanaldan atılma sebebi nedir ?
Soru 50 : Uygulamış olduğum " /whois nick " komutunda çıkan bilgilerin özel penceresinde çıkmasını nasıl sağlarım ?
Cevaplar
Cevap 1 : Komutun bir geçirliliği vardır. Açıklaması : #elma kanalına, 5 saniye içinde kişi başına 2 mesajdan fazla mesaj atan kullanıcılar, servisler tarafından kanaldan kick yolu ile atılacaktır. (Komutu elma kanalında uygulandığında, “ /mode #elma +f [2t]:5 “durumunu aldığını da görebilirsiniz. )
Cevap 2 : ///mode #ayna +bee * ~c:~#Muhabbet ~c:&#Muhabbet | /avoice on | /avoice * #ayna
Cevap 3 : /describe foryou selam kanka
Cevap 4 : /clearall –q (/clear -q komutu hangi pencerede yazdıysan orda geçerli olur.)
Cevap 5 : ///mode #kanal b | /mode #kanal e | /mode #kanal e yada ///mode #kanal +b | /mode #kanal +e | /mode #kanal +e
Cevap 6 : /mode #MircTurk +b ~c:#*
Cevap 7 : //silence - | /ignore –p *!*@* | /ignore –px Geveze!*@*
Cevap 8 : Nickini access erişimle sunucuya tanıtan kullanıcı, kanalın secure (güvenlik) opsiyonu devre dışı olduğundan kanalda yetkisini almış. Hiç bir şekilde kanal kullanılmış gibi gözükmez ve tarihte bir değişiklikliğe neden teşkil etmemiş olacaktır. Yani kanal /cs set #kanal secure off konumunda olduğu için, ancak nickini şifre ile tanıtan yetkililer bunu yapabilirler.
Cevap 9 : /cs unset #kanal entrymsg
Cevap 10 : Bunu yapamazsınız. “/version “ komutunu uygladığınızda bir kanal için uygulanabilcek maximum kanal kipinin 12 olduğunu görebilirsiniz. Bizden kanala giriş izni istenmeyen 4 nick ve 10 adet sayı karektekteri bulunuyor. Bunun toplamı 14 olup, hepsinin kanala girişini engelleyememiş oluruz.
Cevap 11 : /cs sop #kanal add Mircturk yada /cs access #kanal add Mircturk 100
Cevap 12 : ///cs set #MircTurk mlock +lL 6 #Sohbet | /cs levels #sohbet set autohalfop 0 | /cs set #sohbet leaveops off
Cevap 13 : /cs set #kanal mlock +CO
Cevap 14 : /mode #kanal +j 1:60
Cevap 15 : “/whois nick nick “ yaparak hem iddle süresini hemde giriş yaptığı linki görebiliriz.
Cevap 16 : /mode #kanal +vah-o h e l p
Cevap 17 : /mode #kanal +iI *!MircTurk@*
Cevap 18 : /whois x,y,z
Cevap 19 : /Privmsg ve /Notice mesajlarının, kanalda " ~ & @ % + " eklerini almış kullanıcılara uygulanabileceği anlamına gelir. Yani "/Privmsg (~,&,@,%,+)#kanal mesaj " komutlarının aktif olduğu anlamına gelir.
Cevap 20 : ” /timerozelemiherkezekapatiyorum -e “ komutu ile daha once açmış olduğunuz bu zamanlıyıca belirtilen süreyi bekletilmeden istenilen komut uygulanmış olur.
Cevap 21 : Nickin secure opsiyonu aktif olmadığı için, nick için tanınan access giriş aktif olacaktır. Nick in sunucuya access listedeki girişlerde bağlanması durumunda , Set Kill ayarından etkilenmeyecektir ve kill immed in bir geçerliliği olmıyacaktır. Komutta identify süresi 0 yapılsa bile, Access ile identify süresini sınırsız yapmış oluruz.
Cevap 22 : “ /ns release nick şifre “ (Ghost komutu ile bu askıda kalan nicki alamazsınız.)
Cevap 23 : User sayısı 12’nin üzerinde 60’ın altında olan kanalları, 10 dakikadan daha önce Topici değişmiş kanalları, içerisinde help sözcüğü geçmeyen kanalları listeler. C kipinde herhangi bir parametre belirtilmediği için, herhangi bir işlevi olmayacaktır.
Cevap 24 : “/version “ yapıldığında bu sayının (MAXLIST=b:150,e:150,I:150) 150 olduğu görünecektir.
Cevap 25 : /mode #kanal +b ~r:MircTurk
Cevap 26 : //cs levels #kanal set q 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1 (-1 ile -100 arası bir değer verilse bile olur.)
Cevap 27 : /cs akick #kanal count
Cevap 28 : /cs unset #kanal successor nick
Cevap 29 : /raw list >15,<30,C>10,T<10
Cevap 30 : $ltimer +tab yaparak en son açılmış olan zamanlıyıcının ismini görmüş olursunuz.
Cevap 31 : /who +cn-h ?????* Helper.mIRCTurk.com
Cevap 32 : /who +csm #istanbul eurasia.mIRCTurk.com N
Cevap 33 : ///cs levels #kanal set acc-list 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1 | /cs levels #kanal set kick -1
Cevap 34 : +b ile kanala herkezin girişini engellemiş olursunuz. Fakat +e kipi ile kanalın herkeze açık duruma getirmiş olursunuz. Bu yüzden +b nin bir onemi kalmıcaktır. +e aktif durumda olacaktır. Kanal davetset konumda olup +I ile herkeze açık konuma getirmiş olursunuz. Kanaldan birinin atılması durumunda ise ; +e nin var olmasından dolayı (herkeze) , +b nin hiç bir önemi olmadığından atılan kişi kanala girebilir.
Cevap 35 : Kanalın şifresini kayıtsız bir nickte uyguladığınızdan dolayı, kanal için hiç bir yetkiye sahip olmamış olursunuz. Bu yüzden kısıtlı erişimin mevcut olduğu bir kanalda enforcer komutundan kayıtsız nickiniz etkilenir .
Cevap 36 : //cs akick #kanal add *!*ab*@* sebep | /cs akick #kanal view *!*ab*@*
cevap 37 : //cs levels #kanal set autovoice 0 | /cs access #kanal add MircTurk -1 (-1 ile -100 arası bir değer verilse bile olur.)
Cevap 38 : Davetsel konumda olan kanalı, +I ile herkezi davet etmiş olursunuz. Ama +b ile kanalı herkezi kapalı duruma getirmiş olup, Invex in geçerliliğinide yitirmiş olursunuz. Kanaldan atılan kullanıcı +b kipi dolayasıyla, kanala giremiyecektir.
Cevap 39 : /who +cnu-h #oyun Mt helper foryou
Cevap 40 : /who –g ???
Cevap 41 : /time chanserv , /time nickserv , /timer memoserv , /time operserv
Cevap 42 : iki access li nickten birine verememe nedenini UnyE nickinin access giriş yapıp kanalın set secure opsiyonunun acık olmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. yani UnyE nicki kanala girişinde nickini identify yapmadan giriş yapmış durumdadır. UnyE nickini yetkisiz görüp opunu geri vermesinin nedenide kanalda secureops opsiyonunun aktif olmasıdır.
Cevap 43 : /cs akick #kanal add ???*a?!*@* sebep
Cevap 44 : /cs akick #kanal count
Cevap 45 : /cs akick #kanal enforce
Cevap 46 : /cs set #kanal mlock +
Cevap 47 : //cs set #kanal topiclock on | /cs levels #kanal dis topic | /cs levels #kanal dis set
Cevap 48 : Kanalda enforce opsyionun aktif olduğunu ve UnyE nickinin kanala girişinde auto voice olarak giriş yaptığını açıklar. Enforce aktif olan bir kanalda sahip olduğu yetkisini kadarını korur. En düşük voice olduğu için ve bu yetkiye sahip olugu için bunun üzerinde kipleri korumaz.
Cevap 49 : UnyE nickinin kanala girişinde access erişimle girişimde bulunmasıdır. Kanalın secure opsyionu acık olması durumunda yetkili UnyE nickinin yetkilerini almasına izin verilmemiş olur. Kanalda kısıtlı erişim mevcut olduğundan girip atılması bir olur.
Cevap 50 : /msg irc whois nick |