Cevap: Haftanın polemiği 3 - Zurna.Net
1. Zurna.Net bugün IRC'nin 1 numaralı sunucusudur. Ancak böylesine global bir sunucunun yöneticileri bence bu tür konularla muhattap olmamalı. Benim her zaman düşündüğüm bir şey, gizli bir yönetimdir. Zurna.Net'in bunu yapabileceğini düşünmüştüm ancak o da erişilmezlik görünümünü kaybetti.
2. Zurna.Net kanalları kiralıyor diyorlar. Peki neden z-net'de sohbet eden sıradan üyeleri ilgilendirmiyorda, IRC'de belli bir konuma sahip, sunucusu olan veya isim yapan kişileri ilgilendiriyor. Daha önce bir postumda da izah etmiştim. Kanalı kiraya verenler değil, alanlar hatalıdır. Şuan " z-net kanalları kiralıyor, bu bir saçmalıktır " diyen kişi ya bir sunucuda yetkilidir ya da zamanında zurna'dan kötülük görmüştür.
-- Önemli olan serverlarda sohbet ise kanal kiralamalar kimseyi ilgilendirmez
3. Zurna bugün itibari ile kendisi ile ilgili konularda tartışmalara girmemeli ve sadece yaptıklarını sebepleri ile birlikte genel bir isim ile açıklamalıdır.
4. Zurna vasatın altında diyen bir post gördüm. Bu zurna'nın elinde olan birşey değil, bugün mIRC popülaritesini kaybetmiş konumda, zurna'da bu sebeple kendi scriptini piyasaya sürüyor. Bugün tüm sunucular gibi zurna'da mIRC gerilemesinden etkilendi. Önemli olan mevcut IRC durumunda stratejiyi koruyabilmek. Yani daha açıkçası en kötü durumda, kötünün en iyisi olabilmek.
5. Zurna gibi global sunucu strateji değiştirmeli artık. Yenilikler gerekiyor. İsim yapan sunucunun yıllardır aynı konumda devam etmesi kabul edilemez.
Yönetime başarılar dilerim... Yine de zurna öncü bir serverdır. |