+b Parametreleri Anlatım
Merhaba +b parametrelerini Arama bölümünden arattım fakat sonuc alamadım böyle bir anlatımın site olmadıgını farkettim;
+b Parametreleri Kişiyi İstediğimiz Şekilde Banlamamızı Sağlar.+b Parametreleri Şunlardır;
~q:
~c:#
~r:
~n
Bunlar Ne İşe Yarar ?
~q:
Bir userin kanalda konuşmasını engelleriz.User kanala rahat bir şekilde girip çıkabilir.Fakat kanal genelinde Konuşamaz.
Örnekler;
Şimdi Benim nick ident ve hostum sırası ile şöyle olsun : KiLL! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. .org
Nick için : /mode #muhabbet +b ~q:KiLL!*@* = KiLL nickli kişi kanalda konuşamaz
Ident İçin : /mode #muhabbet +b ~q:*!helper@* = Helper Identıne sahıp kışıler kanalda konuşamaz.
Host İçin : /mode #muhabbet +b ~q:*!*@helper.xxx.org = helper.xxx.org identine sahip kişiler kanalda konuşamaz.
not: Wildcard Kullanılabilir
~c:#
Bu komu bir kanalı banlamaya yarar örneğin muhabbet kanalını banlarsam muhabbet kanalındaki userler benim kanalıma giremezler.
Örnek;
/mode #benımkanal +b ~c:#muhabbet
Not : ~c: yazıldıktan sonra kanal ismi yazılırken muhakkak başına # işareti konulmalıdır aksi taktirde verim alamassınız.
~r:
Bu komut ile kişinin fullname sini banlamış oluruz.Örneğin fullnamesi *** olan kişileri banlamak istiyorum;
/mode #muhabbet +b ~r:***
Fullnamesinde *** gecen Kişileri banlamak içinse ;
/mode #muhabbet +b ~r:*****
Not = Wildcard Kullanılabilir.
~n:
Bu komut ile banladıgımız host iden veya nickin kanalda nick değişememesini sağlarız.
Örnekler;
/mode #muhabbet +b ~n:KiLL!*@* = KiLL Nickli Kişi Kanalda Nick Değişemez
/mode #muhabbet +b ~n:*!***@* = *** identli Kişi Kanalda nick değişemez.
Bunu host ada uygulayabiliriz.
Not = Wildcard Kullanılabilir..!
Umarım faydasını görenler olur. |