Öncelikle; Servera yapılan kodlama; tarafımdan yapılmış olup, Sky-Dancer, Diablo ve Bronx [AnarchYBrotherS tester] tarafından test edildi. [kendilerine teşekkür ederim ]. Kodlama yaklaşık olarak test de dahil olmak üzere 1 ay önce bitmişti. Ancak KonyaChat.Com’daki çalışmalarım Mu-Yap’ın kapatma kararı ile sona erdi ve de kendi yerime ReChate.Com’a geçiş yaptım. Bu durumda beni bayağı yordu diyebilirim ve kodlamayı yayınlamada geciktim bu yüzden emeği geçen arkadaşlarımdan özür dilerim. Bu uygulamanın yararları; 1) Her kanal sahibi kendisine bir op kanalı seçebilecektir. 2) OP Kanaliniz aynı zamanda da kanalınızın infosunda görünecektir. 3) Kanala giren bir op otomatik olarak op kanalına girecektir. 4) Küçük kanallar ise OP Kanalı yönlendirmesini kardeş kanalı için kullanabilirler, böylece Kardeş kanallarına oplarını da otomatik olarak gönderebilirler. 5) Kanalın op kanalı OFF Komutu ile Kapatılabilir.[Sky-Dancer] 6) # işareti yazılmadan kanallar yönlendirilmez. [Diablo] 7) Op Kanalı kendi kanalımız ile aynı olamaz. [Sky-Dancer] 8) /cs help sekmesine tam olarak OpsChan özellikleri anlatılır. Yapacağımız uygulama da ilk yapmanız gereken şey chan.db nizi yedeklemektir. Lütfen Bunu unutmayınız. Aksi Durumlarda chan.db niz hasar görebilir ve de kullanılmaz hale gelebilir. Kodlama; ircservices-5.0.59 kodlama yapısında yapılmıştır. Şimdi verdiğim linkten lütfen dosyamızı çekerek gerekli dosyaları gerekli yerlere atınız. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
servislerimize make ve make install attıktan sonra servislerimizi restartlıyoruz. Serviceslerimiz yeniden geldikten sonra, mIRC i açıp servislerimizde bir kanal kayıt edip Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
/cs set #kanal opschan #opkanalı
komutu ile yeni bir op kanalı belirliyoruz. Daha sonra yeniden komut sistemine giderek, ircservices-5.0.59/modules/database/ içinden, Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
pico version4.c
dosyasına giriş yapıp Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
SAFE(read_string(&ci->url, f));
satırının hemen altına, Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
SAFE(read_string(&ci->opschan, f));
şeklinde ekleme yapıyoruz. Ve yeniden Servislerimizi make ve make install yapıp kapatıp açıyoruz. Böylece modülizasyon işlemimiz sona ermiş oldu her kanalımızın bir op kanalı belirleme özelliği açılmış oldu ancak son olarak; oplarımızın kontrolü için, ircservices-5.x.xx/modules/chanserv/ klasöründe Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
pico check.c
dosyasına giriş yapıp Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
/* Check early for server auto-ops */
satırını bulup hemen üstüne, Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
if (check_access(user, ci, CA_AUTOOP) && !is_oper(user)) {
send_cmd(s_NickServ, "SAJOIN %s %s", user->nick, ci->opschan);
}
kodlarını ekliyoruz. Dosyayı kayıt edip kapatıyoruz. make ve make install işlemimizi yaptıktan sonra servislerimizi restartlayın artık sistemimiz bitmiş oldu.. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
/cs help set opschan
ile gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer bir adımınızın yanına diğer adımınızı koymada sorun çekiyorsanız, ilk adımınızı kontrol edin. Hatalarını görerek yeniden baştan alabilirsiniz.. İyi Çalışmalar..