Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Röportaj : Numberone (E-Kolay)
Röportaj serimize, E-Kolay.Net'in Genel Koordinator'u olan Numberone ile devam ettik. Keyifli seyirler.. <samets> Merhabalar Numberone. Röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.</samets> <numberone> Merhaba SameTs , ilginizden dolayı ben teşekkür ederim.. hoşgeldin</numberone> <samets> Sağol hoşbulduk.</samets> <samets> Kişisel olarak hakkında bilgi vermediğin için, Net hayatın nasıl başladı diye gireceğim konuya ?</samets> <numberone> 2000 yılından beri net ortamındayım , IRC olarak sadece 2004 Ekolay ile başladım ve halen devam etmekteyim.
<numberone> IRC ye merakım çok önceden beri vardı fakat hiç bir portal'da bulunmadım.
<numberone> Sadece kendi kendime bazı sistemlerin üzerine çalışıyordum.
<numberone> 2004 yılında bir arkadaşımın daveti üzerine yönetime geldim.</numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> Kimdi bu arkadaşın? E-Kolay'daki konumu neydi? Biraz açıklarmısın?</samets> <numberone> Burada yönetici olan bir arkadaşımdı , şu an kendide burada değil ayrıldı zaten onun yerine ben devam ediyorum bu şekilde sürüyor.</numberone> <samets> E-Kolay.Net'i seçmendeki sebep değil de, bu kadar önem katıp devam etmendeki sebep neydi ?</samets> <numberone> Ben buraya geldiğimde burada çok şahsi işler yapılıyordu , gelir gelmez ilk amacım şahsiliği ortadan kaldırmaktı.</numberone> <numberone> Nick vermeyeceğim , burada yönetime geldiğini zannedip , burayı bir şekilde kullanan insanları gördüğüm için dahada hırslandım.
<numberone> Resmi bir portal haline getirmeye çalıştım.</numberone></numberone> <samets> Nitekim başarılıda oldun?</samets> <numberone> Evet.
<numberone> Şuanda zaten istediğim konuma getirmiş durumdayım.
<numberone> Ekolay kurumsal bir yer , hak ettiği bir şekilde yönetilmesi için bütün kullanıcılar adına önemliydi.
<numberone> Biz bunu başardığımıza inanıyoruz ve şahsi değilde bütün planlarımızı sadece kullanıcılar üzerine yapıyoruz.
<numberone> Dahada iyi olacağımıza eminiz.</numberone></numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> İnşallah.
<samets> Net aleminde göreviniz sadece Yöneticilik olduğu için, bu konuya gireceğim biraz.
<samets> Sence sağlam bir Yöneticinin artıları ne olmalı ?</samets></samets></samets> <numberone> Yöneticilik çok zor bir iş , bu iş yapmayan insan asla bu için psikolojini bilemez.
<numberone> Bence çok sabırlı olmalı ve yapacağı her hareketi çok defa düşünmeli sonra hareket etmeli.
<numberone> Çünkü ; başarı ne kadar iyi olursa olsun insanlar yine eleştiricek şeyler buluyorlar.
<numberone> En önemliside eğer gerçekten bu işi yapıp , çok başarılı olmak istiyosa dost ve arkadaş bu işin içinde olmamalı.</numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> Kendi yönetiminden bahsedermisin? Nasıl bir yönetici kişiliğine sahipsin ?</samets> <numberone> Kendi kararlarımı kendim veririm , ekibimin önerilerini alırım ama hemen uygulamam aldığım önerileri test ederim.
<numberone> Dost , arkadaş vs ekibime kesinlikle katmam.
<numberone> Kuracağım ekipte IRC'de hizmet vermiş,emek vermiş insanları tercih ederim.
<numberone> Kuralcı bir insanımdır , kurallarımdan asla taviz vermem.
<numberone> Benim için en önemli faktör ise , yanıma alacağım veya kuracağım ekibin bilgi özelliklerine değilde , ilk önce karakterine bakarım.
<numberone> Zaten ben ekip kurmadan önce alacağım insanları aylar önce tespit ediyorum , deniyorum ve test ediyorum o şekilde alıyorum yanıma.
<numberone> Günü birlik insanlar ile iş yapacağıma , kalabalık bir ekip ile iş yapacağıma.
<numberone> Öz olsun , sağlam olsun 1 2 kişi olsun benim için yeterli.</numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> Bu saydıklarını uyguladığın takdirde başarı kaçınılmaz oluyor sanırım, örneğin E-Kolay gibi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </samets> <numberone> Bazen olumsuzluklar yaşasakta yinede bu uygulama bizim için faydalı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </numberone> <samets> E-Kolay'dan söz açılmışken, neden bir sır gibi saklanıyor E-Kolay ?
<samets> Bundan bahsedermisin ?</samets></samets> <numberone> Çünkü özel bir portal değiliz , şirket portalıyız.</numberone> <numberone> Kullanıcılar ile samimi olmak yerine , mesafe koyuyoruz onlara sadece IRC ile yardım veriyoruz , kişisel vs konuşmuyoruz.
<numberone> Bunun sebebi ise ; kurumsal bir yer olduğumuz içindir.
<numberone> Telefon konusunda çok problem yaşamıştık , belki bunlara en önemli neden telefon problemlerimizdi ama onada şu an önlem almış bulunmaktayız , her hangi bir problemimiz bulunmamaktadır.</numberone></numberone></numberone> <samets> E-kolay hakkında biraz bahsedermisin, tarihçesi gibi ?</samets> <numberone> 2000 yılında Doğan Online tarafından ekolay.net markası ile bireysel iletişim hizmetleri vermeye başladı daha sonra kurumsal hizmetler vermeye devam etti.
<numberone> Bazı Faaliyet alanlarında internet hizmetleri vermeye başladı.</numberone></numberone> <samets> Doğan Online derken, Aydın Doğan'mı ?</samets> <numberone> Evet.</numberone> <samets> Neydi bu faaliyet alanları ?</samets> <numberone> Portallar , kanallar ve servisler olmak üzere 3 bölüme ayrılıyor.
<numberone> Haberden astrolojiye, spordan yeme içmeye, mizahtan sohbete, oyundan foto albümüne,şehir rehberinden sağlığa, sinemadan bilgisayara kadar birçok kanal ve servise ev sahipliği yapmaktadır.
<numberone> Zaman ilerledikce interaktif hizmetleri dahada gelişiyor ve her alanda bütün hizmetleri sunuyor.</numberone></numberone></numberone> <samets> Şimdi en çok merak edilen soruya geçeceğim. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<samets> E-Kolay.Net'deki görevini bıraktın diye, bir çok konular açıldı forumlarda. Herkez böyle bildi böyle bildirdi.
<samets> Bu konu hakkında demek istediklerini alabilirmiyim ?</samets></samets></samets> <numberone> Tabi.
<numberone> Ben işlerim dolayısı ile bazen şehir dışına çıkıyorum , her gittiğimdede değişik şeyler yapıyorum.
<numberone> 2007 için bazı plan ve projelerim vardı.
<numberone> Ekibime güvenim sonsuzdu fakat bu plan ve projelerim sınırlı olacağı için yanımdaki insanları daha kaliteli seçmem gerekiyordu.
<numberone> Böyle bir şey yaparak , bazı şüphelendiğim insanları çözmek istedim ve şehır dışında 11 şubatta döndüm eski düzenime devam ettim.
<numberone> Almak istediklerimi aldım , bu benim için yeterli olmuştu.
<numberone> Çok güzel bir plan , bunu yöneticilik yapan arkadaşlarada tavsiye ederim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<numberone> Ben eğer ayrılmış olsaydım , sunucuda global Msg atılır kullanıcılara bilgi verilirdi , operatör kanallarında toplantı olurdu zaten.</numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> Bir nevi E-kolay ve kendi yararına hazırlanmış bir komploydu yani.</samets> <numberone> Evet.</numberone> <samets> Güzel taktik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </samets> <numberone> Zaten şehır dışından döndüğümde bir global Msg atarak , hem kullanıcılara bilgi vermiş olduk hemde yanımızda yanlış insanları tanımış olduk.
<numberone> Ekibimizi garanti altına aldık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </numberone></numberone> <samets> Hımm.
<samets> Peki hocam, Help'dan bahsedeceğim biraz.
<samets> E-kolay'ın Help founder'lığınıda yapıyorsun aynı zamanda.
<samets> Bundan bahsedermisin birazda, neden kendin üstlendin? </samets></samets></samets></samets> <numberone> #Help ve Helper arkadaşlarım benim için çok önemlidir.
<numberone> Bir nevi benim bu sunucuda temelim #Help kanalıdır.
<numberone> Geldiğimde Helper - Global uyumsuzluğu vardı , resmen iki ayrı gruba ayrılmış gibiydi.
<numberone> Bende üzerine alıp , Global ve Help'i bir arada topladım , bütünleştirdim.
<numberone> Help kanalında da Operatör adaylarımız yetişiyor.</numberone></numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> Bir helper herşeyden önce şöyle şöyle olmalı gibi diyeceğiniz birşey var mı?</samets> <numberone> Helper arkadaşların görevleri gerçekten çok zor , karşılıksız yardım veriyolar , karşılığını hak ettikleri gibi almıyorlar.
<numberone> Sabır işidir , her şeyden önce sabır olmalıdırlar.
<numberone> Bilgilerini sürekli tazelemelidirler.
<numberone> Taklit ve özenti bilgi yerine , kendilerince komut üzerine çalışmalarını öneririm , gün gectikce IRC sistemleri dahada değişiyor ve gelişiyor.
<numberone>Bunların en yakın takipcisi Helper arkadaşlarımız olmalıdırlar diye düşünüyorum
<numberone> Ben mesela Helper alımlarını genel bir mesaj atıp kanala kullanıcı toplamak , helper seçmek yerine.
<numberone> Eğitim kanalında kullanıcıları yetiştirip , eğitim aldıktan sonra Helper görevi veriyorum.
<numberone> Komut bilgileri çok iyi olmalı , kanalda helper görüntüsü vermek yerine , komut yardımı vermeyi ön planda tutmayı düşünen biriyim.</numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> E-kolay.Net günümüzde IRC Network olarak ön planda olan sayılı kaliteli ve düzenli sunucular arasındadır.
<samets> Peki ileriye dönük projeleri var mı?</samets></samets> <numberone> Tabi bazı plan ve projelerimiz var bunları zamanla kullanıcılara açıklayacağız.</numberone> <samets> Biraz bize bahsedermisiniz ufaktan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </samets> <numberone> Projeleri anlatıp kullanıcıları bekletmek yerine projeleri gizli tutup kullanıcılara süpriz yapmayı daha çok seviyoruz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </numberone> <samets> Mantıklı düşünürsek doğrusu bu. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<samets> Bir diğer değinmek istediğim konu ise, bu zamana kadar E-kolay'da kalmanın sebebi neydi? Hiç bırakmayı düşündün mü?</samets></samets> <numberone> Tabiki diğer yönetciler gibi bende bir gün ayrılacağım.
<numberone> Burada kimse kalıcı değildir , herkes gelip geçicidir.
<numberone> Ama gitmenin daha zamanı var , yapmam gereken daha çok işlerim var.
<numberone> Belki bunları gerçekleştirdiğim zaman , ayrılma vaktim geldiği vakit bende ayrılacağım.
<numberone> Her şey zaman alıyor , zamanla neler olacağını hep birlikte göreceğiz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<samets> Bir sitede röportajını gördüm, sanırım bu röportajdanda sıkıntın var. Bu konu hakkında aydınlatabilir misin bizleri ? <numberone> O röportajı birinin hatrı için , kırmamak için kabul ettim yaptım.
<numberone> Fakat ; röpartaj kısmına karalama kampanyası açar gibi bazı yorumların orada kalması ve bunu oranın moderatörünün bunu yapması beni çok rahatsız etmişti.
<numberone> Silinmesini istedim mudahale edildi ama çok geç kalındı.
<numberone> Normal kullanıcı olumlu - olumsuz her şeyi yapsın yadırgamam aksine mutlu olurum.
<numberone> Ama benimle röportaj yapmayı isteyen ve orada bu moderötürün saygısızca yorumlarına çok kırılmıştım.
</numberone></numberone></numberone></numberone></numberone></samets></numberone></numberone></numberone></numberone></numberone>
<samets> Kendin hakkinda ozel konulardan bahsetmeyi sevmiyorsun ama, bizede bir torpil yapıp aşk hayatından bahsedersin? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<samets> Aşk hayatın nasıl Numberone ? Evlilik var mı?</samets></samets> <numberone> Aşk hayatım yok , yalnız biriyim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<numberone> Evlilik ise şu an düşünmüyorum , ileride ne olur onuda bilemiyorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </numberone></numberone> <samets> Yalnızlık zor olsa gerek ?</samets> <numberone> Ben memnunum ve alışkınım , yalnızlık gibiside yok diyorum her zaman Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </numberone> <samets> Peki sen böyle diyorsan bize söz demek düşmez.
<samets> Röportajlarımızda, genelde kişilerden her dalda bir isim isteriz. Webmaster, Coder vs. gibi.
<samets> Sendende bugün sadece en iyi IRC Network, en iyi Web sitesi ve en iyisi Script ismini isteyeceğiz. Üç'ü hakkında birer isim alabilirmiyiz ?</samets></samets></samets> <numberone> IRC Network olarak isim vermeyeyim başarılı olan her IRC Portal'ı benim için en iyiler arasındadır.
<numberone> Web sitesi olarak tabiki ekolay derim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<numberone> Script olarak kelebek script diyorum ama orjinali wtoprak'ın yaptığı.
<numberone> Türkçe mIRC Türkiye'ye tanıtan WiLBuR diyorum.
</numberone></numberone></numberone></numberone> <samets> Son olarak IRCForumları ailesine buradan belirtmek istediğiniz bir şeyler var mı?</samets> <numberone> IRC'ye hizmet veren bütün arkadaşlar benim için çok değerlidir ve önemlidir.
<numberone> IRCFORUMLARI IRC'lere en çok hizmet veren ekip olduğuna inanıyorum ve vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı kendilerini kutluyorum,başarılar diliyorum.</numberone></numberone> <samets> Pekala, bende değerli vaktinizi ayırıp röportaj teklifimizi kabul ettiğin için, önce kendi ve daha sonra IRCForumları adına teşekkürlerimi sunarım.</samets> <numberone> Ben teşekkür ederim SameTs , ircforumlari ailesine başarılar diliyorum...</numberone>
Konu stonecypher tarafından (16 Eylül 2010 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir.
|