Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayeti zanlılarının partisiyle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.
'Cinayetin üçüncü halkası' olarak gözaltına alınan Erhan T. ile kendisini aynı karede gösteren fotoğrafların yayınlanmasını eleştiren
Yazıcıoğlu, gazetelerle yargıda hesaplaşacağını söyledi.
Erhan T.'nin partiye üye olmadığını ve herhangi bir görevinin bulunmadığını vurgulayan BBP lideri, "Gittiğim yerlerde herkesle tokalaşır, istediklerinde fotoğraf çektiririm." dedi. Yazıcıoğlu, yetkililere de şu çağrıyı yaptı: "Ucu kime dokunursa sonuna kadar gidilsin."
Cinayet ile ilgili soruşturmanın belli kesimler tarafından yönlendirildiğini ileri süren Yazıcıoğlu, "Benimle gözaltına alınan şahsı aynı karede vererek hem basın ahlakına aykırı hareket eden hem de suç işleyenlerle mahkemede hesaplaşacağım." şeklinde konuştu. Erhan T.'yi tanımadığını ifade eden Yazıcıoğlu, zanlının kendisine gönüllü olarak koruma görevi üstlenmesinin mümkün olmadığını kaydetti. BBP lideri, "Korumaya ihtiyacım yok. Millet beni koruyor zaten. Ben de milleti." ifadelerini kullandı.
Meşruiyet içinde siyaset yaptıklarını ve şiddete karşı olduklarını kaydeden Yazıcıoğlu, zanlı Erhan T. ile aynı karede yer almasının sebebini şöyle anlattı: "Türkiye'nin her yerine gidiyorum. Gittiğim yerlerde herkesle tokalaşır, istediklerinde fotoğraf çektiririm. Trabzon'a gittiğimde o kalabalığın içinde aynı karede yer almış olabilir. Bu gayet doğaldır. Gözaltına alınan bir şahıs benimle aynı karede yer almış da ne olmuş? Ona bakarsanız şahıslardan biri de futbol takımında yer alıyor. Şimdi o takımı ve kulüp başkanını suçlu mu sayacağız? Bu, yargıyı etkileme çabasıdır."
Milliyetçilik duygusunun bazı kesimler tarafından kullanıldığını ifade eden Yazıcıoğlu, Türk milletine uzun zamandır hakaret edildiğini ve halkın tahriklerle karşı karşıya olduğunu savundu. Buna karşı refleksler oluşabileceğine işaret eden Yazıcıoğlu, bu reflekslerin de belli kesimler tarafından kullanılabileceğine dikkat çekti. BBP lideri, "Ancak biz ülkenin huzurunu bozacak hiçbir eylemi tasvip etmiyoruz." diye ekledi.
kaynak haberim.com |