Webpanelden root şifresini görebilir değiştirebilirsin. Server ilk kurulurken verilen root şifresinin diğer root şifrelerinden tek farkı komutlara erişim için operserv'e kaydedilmiş olmasıdır. O şifreyi kullan. Eğer o şifreyi değil de kendime bir şifre açıp onu kullanmak istiyorum dersen webpanelden root şifresi oluştur ve o ilk şifre ile onu servislere kaydet. O zaman ilk şifreden bir farkı kalmaz yetki olarak.
Listadm'e gelince:
Listadm komutunda gözüken listede servislere kayıtlı operler gözükür. Oper şifrelerine servisler üzerinde yetki eklediğinde listadm komutunda zaten gözükür listede.
Servislere kaydetmek için de o root şifresi ile girip,
/os opercfg operlogin add root operşifre
komutunu yazdığında operlogin yerine root yetkisi vermek istediğin kişinin loginini şifre yerine de o kişinin şifresini yazdığında o şifre root yetkisine sahip olur ve login de listadm komutunda gözükür.
Ekleyebileceğin şeyler:
HELPER
OPER
SA
CSOP
ROOT
Panelden oper şifresi oluşturduktan sonra oper şifresini bu komutla hem servislere kaydedersin hem de listadm de gözükmesini sağlarsın. |