Yanıt: userlerin ping atmalarını nasıl yasaklarız?
Chelt notice nin kapalı oldugu bi serverda hiç bir user hiç bir ctcp ye cevap veremez. çünkü ctcp cevapları notice ile gönderilir. bu yüzden notice komutunu kapattıgında bana ping atılırsa karşıdakine ping cevabını gönderemem anladınmı? sorunu olan arkadaşta userların ping atmalarını engellemek istiyorki buda o komutla mümkün. yada +p modunu aktif etmekle mümkündür. ama +p modunu aktif edersen ircoplarda ping attıgında karşılık alamıyacaktır. buda mirc girişlerine kapalı olan serverlarda reklam botlarının yakalanmasını zorlaştıracak bi olay. umarım anlamışsındır.adam domatesi anlatıyor sen patlıcan diyorsun. olacak şeymi bu? dogru uygulama /as privilage notice ircop komutuyla notice komutunu kapatmaktır. ayrıca notice ile atılan reklamlara önlem alınmış olunur bununla. +p işinize yaramaz. hatta +p modunun size zararı vardır. Reklam atan bir bota +p acılmışsa onu version yada finger botlarınız ile koruma yapıyorsanız yakalayamazsınız. its dostum eger CR serverında /as privilage silence ircop komutuyla /silence komutunu kapatmanı tavsiye derim. hepsinin arından /rehash cekmeyi unutma ben yukarda eklemeyi unutmusum Chelt yazınca aklıma geldi teşekkür ederim. |