Aciklayici bilgilerin icin tesekkurler MephisTo. Yararli olacaktir. Fakat ben bir konuya deginmek istiyorum. Anlatimda kullandigimiz kelimeler...
Token nedir? Dilin yapisinda mevcut olan ve anlam tasiyan en kucuk birime token (atom) denir. mIRC Scripting'te bu tokenize'dan gelir. Kucuk birimlere ayirma islevi oldugu icin. 'if' te bir atomdur (tokendir), while'da, var'da, set'te...
Turk programcilar olarak "atom" demeyi yegliyoruz. Zira anlatimlarimizda da boyle kullaniriz. Boyle kullanilmadiginda ilk defa okuyan birisi icin (veya bir edebiyat ogretmeni icin) eziyet olur.
Bir baska ornek, variable yerine nesne kelimesini kullaniriz. Bellekte yer kaplayan ve iceriklerine erisilebilen alanlara nesne denir. Nesne denildiginde programcinin, scripterin anlayacagi bu olacagi icin, kaynak olusturmak icin anlatim yaparken de zengin dil secenekleriniz olur. Turkcemizin zenginligi iste Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tekrar tesekkur ediyorum. Saygilar.
Dipnot: genel anlatim veya kaynak hazirlamada boyle yapilmasinin iyi olacagini dile getirdim. Kisisel yardim gibi durumlarda biz de nesne yerine variable diyebiliyoruz. Ki herkesin daha iyi anlayacagi bir anlatim bicimi vardir. |