Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2005, 19:58   #5
Son Mohikan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)

MephisTo Nickli Üyeden Alıntı
Şöyle yaparsın.

on 1:text:*deneme*:#: { alfa1 $chan $nick }

alias alfa1 {
mode $1 +o $2
msg $2 Hoşgeldiniz $+($2,.)
echo -a $2 $1 kanalına girdi ve oplandı.
}

goto kullanırken o script içinden dışarı çıkamazsın. Çıkman için o scriptin içindeki lazım olan değerleri başka bir alias a taşıman lazım. Mesela alfa1 $chan $nick yaptığında $chan alfa1 aliasında $1, $nick değeri de alfa1 aliasında $2 olarak geçecektir. goto sadece tek scriptte veya aliasda kullanılır. Ordan çıkıp diğerine geçemez.

Valla çok sağol... Daha önce birçok kodumda alias ı bu şekilde kullanmıştım... Burada niye aklıma gelmedi bilmiyorum... Yani bildiğim birşeyi soruyormuşum ya bana helal olsun...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Teşekkür ederim... Deminki ikinci soruma da Default arkadaşımız öyle bir sınır yok demiş ama bende nedense var... Zira 500k yı doldurduktan sonra bir remote tek bir karakter dahi ilave edemiyorum... Onu da ayrıca belirteyim dedim... Bu arada goto yu kullanırken zaten aynı code içersinde kullanacaktım... Yani başka bir scripte yönlendirme değildi... Neyse bu bilgi yeter bana zaten... Çok sağol... Default arkadaşımıza da yardımcı olmaya çalıştığı için tekrar teşekkür ederim...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet