|
Son Mohikan Nickli Üyeden Alıntı
|
1. Soru : Şimdi bir kod yazıyorum... Örnek vereceğim... on 1:text:*sallakafadan*:#: { bu kısımdan dışarıya goto ile veya başka birşeyle çıkmak istiyorum } Şimdi kısaca sorunumu detaylandıracak olursam... Bu tarz bazı kodlar ilave ediyorum ve hepsinde aynı komutlar var... Alt alta bir sürü... Dolayısıyla script 500k dan fazla koda izin vermiyor gördüğüm kadarıyla o bakımdan her satırda kullandığım kodları bir kısımda toplayıp... { } içinden oraya yönlendirmek istiyorum... goto komutunu denedim ama {} içinden dışarı çıkmayı başaramadı... Yazdığım çalışmayan kodu biraz daha açarsam belki daha iyi anlaşılır... on 1:text:* deneme *:#: { çalışacak kodlar | goto alfa1 } on 1:text:* voice * :#: { çalışacak kodlar | goto alfa1 } :alfa1 { işlenecek kodlar } Bu noktada geri kalan işleme devam etmemesi lazım... Onu nasıl kapatabiliriz bir de o var... Zira arkasından başka kodlar gelecek... |
Şöyle yaparsın.
on 1:text:*deneme*:#: { alfa1 $chan $nick }
alias alfa1 {
mode $1 +o $2
msg $2 Hoşgeldiniz $+($2,.)
echo -a $2 $1 kanalına girdi ve oplandı.
}
goto kullanırken o script içinden dışarı çıkamazsın. Çıkman için o scriptin içindeki lazım olan değerleri başka bir alias a taşıman lazım. Mesela alfa1 $chan $nick yaptığında $chan alfa1 aliasında $1, $nick değeri de alfa1 aliasında $2 olarak geçecektir. goto sadece tek scriptte veya aliasda kullanılır. Ordan çıkıp diğerine geçemez.